HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerin çözüm sürecine kendi çakırları açısından yaklaştığını belirterek,"Barış oydan kıymetlidir" dedi.
Abone olHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerin çözüm sürecini kendi çıkarları açısından değerlendirdiğini belirterek, "Barış oydan kıymetlidir" diye konuştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Nisan Spor Salonu'nda yapılan parti kongresinin açılışında konuştu. HDP ile siyaset sahnesine çıktıkları günden bu yana iktidar ile muhalefette olanların büyük bir telaş ve panik içinde olduklarını öne süren Demirtaş, özetle şunları söyledi:
- Özellikle AKP hak etmediği bedava milletvekilliklerini kazanmaya o kadar alışmışki bizim parti olarak seçime girme kararımızdan en çok o siyasi hırsızlıkla gelen vekiller rahatsız oluyor. Ağrı'dan da var biliyorsunuz, Ağrı halkı oy vermediği halde yıllardır Ankara'da Ağrı milletvekili gibi oturanlar var. Bunların hepsini 7 Haziran'da inşallah geri alacağız. Siyasi hırsızlığa, para hırsızlığına, rüşvete, yolsuzluğa her türlü soyguna 7 Haziran'da son diyeceğiz. Biz burada AKP'yi sıfırlayacağız. Hedefimiz odur.
'AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE'
- Biz olmazsak inanınki AKP kendi kafasındaki anayasayı, tekçi anayasayı Türkiye halklarına dayatacak. Bugün CHP iktidar olsa ne olur MHP olsa ne olur? Her birini al ötekine vur. Dolayısıyla bunların her biri halkın umudunu ve heyecanını yiyip bitirdiler.
'SANDIĞA ENDEKSLEDİLER'
- Türkiye'de barışın teminatı HDP'dir. AK Parti barışa kendi çıkarı açısından yaklaşıyor. Eğer onun açısından barış ve müzakere oya dönüşmüyorsa hiçbir önemi yok. Barışı sandığa endekslediler. Kimse barış meselesine partisel çıkarı, sandık çıkarı, oy hesabı olarak bakamaz. Barış oydan daha kıymetlidir. Barış milletvekilliği koltuğundan daha kıymetlidir. Barış meselesi AKP'den de, HDP'den de daha kıymetlidir.
'GÜVENLİK YASA TASARISINI TÜMDEN GERİ ÇEKİN'
- Seçim sürecinde, AKP çözüm sürecinde ilerlemek istiyorsa topu sağa sola atmayı bıraksın, önündeki insan hakları, demokrasi ödevlerinin gereğini yerine getirsin. Parlementoda güvenlik yasa tasarısı var, çözüm süreciyle bunun ne alakası var? Şimdi bu kadar yetki verip polise, güvenlik güçlerine, jandarma, valiye her birini hakim kadar yetkili kılmanın, her birini infaz memuru kadar yetkili kılmanın çözüm süreciyle nasıl bir bağı olabilir? Buradan, Ağrı'dan bir kez daha hükümete çağrı yapıyoruz, ertelediğiniz güvenlik yasa tasarısını lütfen tümden geri çekin. Bakın bu tehlikeli bir yasadır. Bu yasa çıkarsa ki biz çıkmaması için sonuna kadar direneceğiz.