BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  SPOR

Demirörenin rakibi kim olacak?

Çok kankaybeden Yıldırım Demirören'e rakşp geliyor.. Üstelik bu rakip. Süleyman Seba ve Hikmet Çetin'den de destek almış görünüyor

Abone ol

Beşiktaş’ta beklenen gerçekleşti, camianın başkan adayı olması konusunda baskı yaptığı eski yönetici Murat Aksu kararını verdi. 2004’te göreve gelen Yıldırım Demirören yönetiminde 2. başkan olarak görev alan Aksu, dün Demirören’in karşısına aday olarak çıkacağını yakınlarına açıkladı. Bir süredir gizli gizli camianın ileri gelenleri ile yemekli toplantılar düzenleyen ve listesine alacağı isimleri düşünen Murat Aksu uzunca bir zamandır camianın nabzını tutuyordu. Geçtiğimiz günlerde ünlü bir restoranda Beşiktaşlı armatörlerle bir araya gelen yeni başkan adayına “Kulüp gitgide, özellikle başkana, borçlanıyor. Başkan da buna engel olmak için bir şey yapmıyor. Aday olurken bunları düşündün mü?” sorusu geldi. Aksu ise “Her şeyi düşündüm. Çok güçlü bir ekip olacağız. Zaten böyle olmasa bu seçime girmem. Beşiktaş elden gitmeden herkesin bir şeyler yapması gerek” yanıtını verdi. Bu arada Murat Aksu’nun, adaylığını Ramazan bayramından sonra resmen açıklayacağı ve kongre çalışmalarına, düzenleyeceği basın toplantısından sonra hız vereceği ifade edildi.

Seba ve Çetin destek verdi!

Kongrede aday olacağını açıklayan Celal Kolot’un ardından ikinci aday konumunda olan Murat Aksu’ya camianın duayenlerinden destek geldi. Onursal başkan Süleyman Seba ve Hikmet Çetin’in adaylığını olumlu karşıladığı Murat Aksu’ya birçok üyenin de sıcak baktığı belirtildi.

Demirören çok kan kaybetti!

2010’un başında yapılacak kongre öncesi muhalefet sesini bir hayli yükseltiyor. Nedeni ise Başkan Yıldırım Demirören’in artılarından çok eksilerinin fazla olması ve özellikle son 4 ay içerisindeki eylemleri... Siyah-beyazlı camianın 50 yıllık rüyası olan Fulya Projesi’ni hayata geçiren Demirören ve ekibi, kulübü zarara uğratmakla suçlanmıştı. Başkan Demirören’in transfer politikası ve kulübü sürekli borçlandırması ise deyim yerindeyse muhalefetin bardağını taşırdı. Beşiktaş yönetiminin eleştiri alan son hamleleri şöyle:

Şampiyonluk kazanıldı, Fortis Türkiye Kupası alındı ama Demirören’in Mehmet Topuz sevdası ve sonrasında oyuncunun Fenerbahçe’ye imza atması hem kulübe hem de başkana çok puan kaybettirdi.

Gökhan Zan’ın bedelsiz olarak G.Saray’a gitmesi yönetimin ihmali olarak görüldü. Zan’ın sürpriz ayrılığı nedeniyle strateji değişti. Yerine Ferrari alındı.

Transfer politikasının Şampiyonlar Ligi kriterine göre belirlenmesi gerekirken çıta hep aşağıda kaldı.

Sakatlıktan yeni kurtulan Nihat alınarak Topuz’un yaraları sarılmaya çalışıldı ama milli oyuncuya ödenen rakamlar kulübün elini kolunu deyim yerindeyse bağladı. (4 yıl için toplam 15 milyon 250 bin euro) İsmail Köybaşı’na 5.5 milyon euro bonservis ödenmesi tepki çekti.

Bedava gönderilen İbrahim Kaş’ın 1 milyon 700 bin euroluk bir bedelle dönüşü büyük eleştiri aldı.

Durup dururken tüm haklarının satın alınmasına anlam verilemeyen Delgado’nun sözleşmesi geç donduruldu. Ardından Tabata’ya 8 milyon euro verildi. Bu noktada oyuncunun kalitesi ve futbolu tartışılmadı ama Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’la olan ikili ilişkiler sorgulandı. Bu sorgulama halen devam etmekte. (Habertürk)