BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Demirele suç duyurusu

KAD-BİR, Demirel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (KAD-BİR), 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KAD-BİR Genel Başkanı Ayşe Serap Şahiner, Mazlum-Der Genel
Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Demirel'in, bir süre önce türban konusunda yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu söyledi.

Demirel'in öncülük ettiğini ileri sürdüğü 28 Şubat sürecinde, bir çok öğrencinin eğitim hakkının elinden alındığını ve onların da Avusturya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere gittiklerini iddia eden Şahiner, ''Ekonomik nedenlerle yurt dışında okuma imkanı bulamayan türbanlı öğrencilerimizin Sayın Demirel tarafından ülkelerinden göç etmelerinin istenmesi, hangi demokrasi anlayışı ve hangi vicdanla izah edilebilir'' dedi.

Şahiner, Demirel'in yaptığı açıklamaların, ''Türk Ceza Kanunu'nun alenen hakaret ve halkın belirli bir kesimini inançlarından ötürü alenen aşağılamak suçlarını düzenleyen 125 ve 216. maddeleri kapsamında suç teşkil ettiğini'' savundu.

''Sayın Demirel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık'' diyen Şahiner, suç duyurusunu dün yaptıklarını söyledi.