BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Demirelden Vakite dava

Demirel, ''başörtüsü'' konusundaki açıklamalarının çarpıtıldığı gerekçesiyle Vakit'e dava açtı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''başörtüsü'' konusundaki açıklamalarını çarptırarak haber ve köşe yazılarında kullandığı gerekçesiyle Anadolu'da Vakit Gazetesi ve yazarı Hasan Karakaya hakkında 25 bin YTL'lik manevi tazminat davası
açtı.

Demirel'in avukatı Tayfun Bülbül tarafından Ankara 7. Asliye Hukuk
Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, gazetede 2 Mayıs 2006 tarihinde, ''İki elimiz yakanda'' sürmanşetiyle verilen haberde, Demirel'in kişilik haklarına yönelik gerçek dışı ve onur kırıcı ifadelere yer verildiği belirtildi.

Haberde, ''40 yıl sana oy vermiş biz, başı örtülülere şimdi kalkmış 'Arabistan'a gidin' diyorsun. Bu ülkeden gidecek biri varsa o da kökü dışarıda mahfillere üye olan Morrison Süleyman'dır'' şeklindeki ifadelere yer verildiği belirtilen dilekçede, aynı gazetede köşe yazarı Hasan Karakaya'nın da yazısında hakaret fiilini oluşturan görüşlere yer verdiği kaydedildi.

Demirel'in ''başörtüsü'' konusundaki açıklamalarının anımsatıldığıdilekçede, dava konusu yazı ve haberlerde, Hitler benzetmesi ve ''Takiyenin babası'' gibi hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, Demirel'in cumhurbaşkanlığı ve 7 kez başbakanlık yaptığı anımsatılarak, devlet adamı niteliğiyle Türkiye'ye hizmet etmiş bir kişi olduğu, bu nedenle eleştirilebilir veya övülebilir yanları bulunduğu, ancak davaya konu yazı ve haberlerle eleştiri sınırları aşılarak kişisel kin ve husumet duygusunun dışa vurulduğu savunuldu.

Davalıların eylemlerini kendi siyasal düşünceleri kapsamında Demirel'i karalamak ve kişilik haklarına saldırıda bulunmak kastı altında bilerek ve isteyerek yaptıkları ileri sürülen dilekçede, Anadolu'da Vakit Gazetesi ve köşe yazarı Hasan Karakaya'nın 25 bin YTL manevi tazminatla cezalandırılmaları istendi.