BIST 9.685
DOLAR 33,89
EURO 37,60
ALTIN 2.809,65
HABER /  POLİTİKA

Demirelden enerji eleştirisi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel enerji alanında Türkiye'nin bindiği dalı kestiğini iddia etti

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''Aslında Türkiye enerjide vergiyi başta alarak altın yumurtalayan tavuğu kesiyor'' dedi.

Demirel, Ekoenerji Dergisi tarafından Mega Residence Otel'de düzenlenen ''Türkiye Seçime Giderken Siyasi Partilerin Enerji Politikaları Nasıl Şekilleniyor'' konulu panele katıldı.

Panelde konuşan Demirel, Türkiye'de enerjiye uygulanan verginin düşük tutulması halinde yatırımların teşvik edileceğini, daha sonra üretimlerden çok daha büyük vergiler kazanılabileceğini söyledi. Demirel, ''Aslında Türkiye enerjide vergiyi başta alarak altın yumurtalayan tavuğu kesiyor'' diye konuştu.
Türkiye'nin doğal kaynak konusunda çok zengin olmadığını ve ihtiyacını ithalatla karşıladığını anımsatan Demirel, ekonomi gündeminin başında enerjinin bulunması gerektiğini vurguladı. Demirel, hükümetlerin enerjiyi bulmak ve halkına vermek durumunda olduğuna işaret ederek, bir ülkenin refahının da buna bağlı olduğunu kaydetti.

''Enerjisiz kalınmaması için kaynakların geliştirilmesi lazım. Fransa nükleer enerjiden elde ettiği elektriği 3 sente satarsa, Türkiye 12 sente elektrik üretirse aradaki farkı ucuz işçilikle kapatmak zorunda kalır. O da fakirlik demektir'' diyen Demirel, Türkiye'nin her ülke gibi kullandığı enerjiyi bulmak zorunda olduğunu bildirdi.