BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Delik branda valiye zor anlar yaşattı

Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, Antakya'daki törenlerde zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Abone ol

Tören geçişini bekleyen öğrenciler ve Antakya Belediyesi tarafından kurulan tribünde yerlerini alan protokol üyeleri delik ve aralıklı olan brandaların üzerinde biriken yağmur sularından ıslandı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in protokoldeki yerini almasından kısa bir süre sonra valilik korumaları ve zabıta görevlileri tribün üzerinde biriken yağmur suyunu fark etti.

Görevliler yağmur sularının Vali Lekesiz'in üzerine akmasını engellemek için şemsiye açtılar.

Branda üzerindeki deliklerden tören süresinde damlayan yağmur suları Vali Lekesiz'e zor anlar yaşatırken yine tribündeki yerini alan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefetin Canda da kendine ayrılan koltukta yağmurun azizliğine uğradı.

Rektör Canda'nın imdadına üniversitede görevli bir personel şemsiye açarak yetişti. MKÜ Görevlisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri süresince Rektör Canda ve eşi Tülay Canda'yı hem delik olan brandadan akan hem de brandanın kenar kısmından sızan sulardan korumak için büyük çaba sarf etti.
Öğrenciler ise okullarına ait tabelaları başlarına koyarak yağmurdan korunmaya çalıştılar.

Antakya Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen 29 Ekim kutlamalarında Vali Celalettin Lekesiz, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı P.Kd.Alb. Recep Orhan Bakırcı ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş vatandaşları ve törene katılan öğrencileri selamladılar. 29 Ekim kutlamaları tören geçişi ile son buldu.