BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Dekolte balık tutmaya ceza!

Bir kadın olarak, üstelik de dekolte kıyafete balık tutarsanız cezası var. O da ceza aldı!

Abone ol Galata'da dekolte elbisesiyle balık tutan 2 çocuk annesine "hayasızca hareketlerde bulunmak"tan hapis cezası verildi..

İstanbul Galata Köprüsü'nde geçtiğimiz yıl dekolte elbisesiyle balık tutmak isteyen 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Gülcan Köse hakkında dava açılmıştı. Önceki gün görülen davaya tutuksuz sanık Gülcan Köse gelmedi. Tanık olarak dinlenen Galata Köprüsü güvenlik görevlisi Gökhan Gülbahar, olay günü Gülcan Köse'nin 11.30 sıralarında balık tutma malzemeleriyle köprüye geldiğini anlattı.

'BEN POLİSİM İŞİNE BAK' DEDİ

Gülbahar, "Üstünde gecelik türünde, içi görülecek şekilde balık tutmaya başladı. Hareketleriyle de sürekli vücudunu teşhir etmekteydi. Ancak görevim olmadığı için önce müdahale etmedim" dedi. Vatandaşların şikâyetçi olması üzerine Köse'yi uyardığını kaydeden Gülbahar, "Bana, 'Ben polisim sen işine bak' dedi. Ben de polisi aradım. Polis gelinceye kadar aynı şekilde teşhirci hareketlerine devam etti. Polis geldiğinde de polis olmadığı anlaşıldı" diye konuştu.

'RAHATSIZ EDİCİYDİ'

Tanık Gülbahar, hâkimin sorusu üzerine, "sanığın hal ve hareketlerinin İstanbul'da sıkça gördüğü dekolte giyen bayanlardan farklı olarak rahatsız edici olduğunu" söyledi. Hâkim, Gülcan Köse'yi "hayasızca hareketlerde bulunmak" suçundan önce 6 ay hapse mahkûm etti. Ancak duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezayı 5 aya indirdi. Kadının sabıkasız olması ve tekrar suç işlemeyeceği kanaati oluşturduğu gerekçesiyle de cezayı, 1 yıl denetimli serbestlik süresi belirleyerek, bu süre içerisinde suç işlememe koşuluyla erteledi. Köse davanın açılmasının ardından kendisini gözaltına alan polis memurları tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.