BIST 9.395
DOLAR 34,58
EURO 36,67
ALTIN 2.899,13
HABER /  GÜNCEL

Dedikodu değil moral lazım

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, felaket tellalarına işte böyle çattı.

Abone ol

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, birlik beraberlik içinde üretime ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin dedikoduya değil, morale ihtiyacı var” dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntının Türkiye’yi de etkilediğini ancak küresel krizi lehimize çevirme fırsatlarının araştırılması gerektiğini, bu süreçte de dedikodu yerine herkesin birbirine moral vermesi gerektiğini söyledi.

Dünya çapında şirketlerin 6 ay ilerisini göremediğini ve ciddi nakit sıkıntısı çektiğini belirten Zorlu, “Dünyada ciddi finans sıkıntısı var. Bu gerçek. Dünyada, şirketler 6 ay, 3 ay ilerisini göremiyor. Bu bize avantaj olarak yansıdı. Şirketler kısa siparişlerle Türkiye gelmeye başladı. Türkiye artık bunu alabiliyor” diye konuştu.

DEDİKODUYU BIRAKALIM
Türkiye’nin elinde bulunan teknolojik altyapının bir çok büyük ülkede olmadığını, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini de kaydeden Zorlu, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’nin elinde bulunan sanayi tesisleri bir çok gelişmiş ülkede yok. İnsan gücümüz ve beyin gücümüz de var. Bize düşen birlik beraberlik içinde üretime ağırlık vermek. Dedikoduyu bırakalım. Türkiye’nin dedikoduya değil, morale ihtiyacı var. Eğer birlik beraberlik içinde işçisi ile sanayicisi ile el ele vererek güç birliği yaparsak, devletimiz de reel sektörü korumaya yönelik adımlar atarsa krizden ciddi yara almadan kurtulmuş oluruz.”

HÜKÜMET GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALI
Ekonomik kriz nedeniyle Çin’in bir dizi tedbir aldığını ve üreticisini desteklediğini kaydeden Zorlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çin, ülkesindeki tüm fabrikatörlere fabrikalarını kapatmamaları ve işçi çıkartmamaları için 2-3 puan destekte bulunacağını açıklamış. Bana soruyorlar, ‘hükümet ne yapmalı?’ diye. Bunu ben söyleyemem. Türkiye son 6-7 sene içinde siyasi istikrar yakaladı. Her sene yüzde 8-9 büyüme yakaladı. Bunu özel sektör başardı. Şimdi sıra gerekenin yapılmasında. Devletimiz, hükümetimiz gerekli tedbirleri alıp iş dünyasının önünü açmalı. Reel sektörü desteklenmeli.”