BIST 8.873
DOLAR 34,29
EURO 37,18
ALTIN 3.014,20
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan itiraf: Izdırap içindeyim!

Bakan Davutoğlu, "Mülteciler konusunda eleştirildiğimde ızdırap çekiyorum" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Suriye politikası konusunda kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili tarihi bir itirafta bulundu.

"Siyasi konularda eleştiriyi anlayabilirim" diyen Davutoğlu, mültecilere yönelik eleştirilerin kendisine ağır geldiğini söyledi ve ekledi:

" Mülteci ler konusunda eleştirildiğimde hele bunun bazen kadın muhalefet milletvekillerinden geldiğinde, çok ızdırap çekiyorum."

Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından 'Dünya Kadınlar Haftası' nedeniyle Conrad Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

Salona girişinde katılımcılarla tek tek tokalaşan Davutoğlu, kadınlar günün kutladığı kadınlara gül verdi.

KAMPLARDA 2 BİN 904 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Konuşmasında dış politikanın eleştirilmesine değinen Davutoğlu şunları söyledi:

" Suriye bağlamında biliyorsunuz o kadar çok eleştiriye maruz kaldım. Bunlar doğal demokratik ortamda. Ama siyasi konularda eleştiriyi bile anlayabilirim, mülteciler konusunda eleştirildiğimde hele bunun bazen kadın muhalefet milletvekillerinden geldiğinde, çok ızdırap çekiyorum. Belki siyasi perspektiflerimiz farklı olabilir. Şu anda 187 bin 500 kadar mülteci var kamplarımızda. Şehirlerde 150 bin civarında. Bu kamplarda 1.5 yıl içerisinde 2 bin 904 tane yeni bebek dünyaya geldi. 26 bin 792 çocuk eğitim alıyor. 387 tane sınıfımız ve okulumuz var. 1520 öğretmen var. Bunların çoğu mültecilerin arasından alınmış öğretmenler. 17-20 bin nüfusu olan kamplarımız var. Burada bir şehir var hayat sürüyor. Kamplarda 776 bin 500 civarında tıbbi müdahale yapıldı. 30 bini aşkın ameliyat yapıldı. Evet bu bize 600 milyon dolara mal oldu. Ama emin olun o bebekler, o anneler nesiller boyu anlatacaklar.

Türkiye'deki kampta doğduk diyecekler. 600 milyon doları inşallah onların da duaları ile bu millet tekrar kazanır. Ama eğer bu insanlar sınırın öbür tarafında kalmış olsalardı bir daha torunlarımıza anlatacağımız bir başarı hikayesini bırakın yüzlerine bakamayacağımız bir utancı yaşardık biz. Bir Suriye lideri uluslar arası bir toplantıda söyledi:

'Türkiye'nin yaptıkları için yüz yıl teşekkür etsek yetmez.' Ben de söz alıp teşekküre gerek olmadığını bir borcu eda ettiğimizi, komşuluğumuzun, kardeşliğimiz borcunu olduğunu söyledim."