BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,92
ALTIN 2.804,34
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu'ndan AB'ye üyelik mesajı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AB üyeliği için konuştu biz merkezdeyiz mesajı gönderdi!

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İskeçe'nin Şahin köyünde Türkler tarafından tekbirlerle karşılandı. Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkanlara da "biz Avrupa'nın merkezinde olmaya devam edeceğiz" sözleriyle seslendi!

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan'da gezisinin Batı Trakya ayağında geldiği Şahin köyünde Dedeagaç ve Gümülcine'den de gelenlerin aralarında bulunduğu kalabalık grup tarafından karşılandı.

''Şahin seninle gurur duyuyor'' sloganlarının atıldığı karşılama sonrası köyde bir süre yürüyen Davutoğlu'na köylü kadınlar evlerinin balkonlarından karanfiller attı.
Davutoğlu'nun gelişi dolayısıyla köy meydanında tekbir getirilerek kurban kesildi.

KÖY HALKINDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DAVET

Köy halkının ''Başbakan buraya'' sloganlarına karşılık Başbakan Erdoğan'a bu talebi ileteceğini belirten Davutoğlu, Şahin köyüne eşi Sare ve çocukları ile geldiğini hatırlattı. Dışişleri Bakanı olarak Yunanistan'a ilk ziyareti yaptığını belirten Davutoğlu, ''Şahin'i programa almazsam olmazdı. Asıl biz sizinle gurur duyuyoruz artık Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk komşuluk ilişkisi var. Bu dostluğun bir köprüsü varsa bu köprü batı Trakya'dır başlangıcı Şahin köyüdür'' diye konuştu.

"AVRUPA'NIN MERKEZİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin Avrupa'nın dışında kalmasını isteyenlere ''Bizler Avrupa vatandaşları olarak Avrupa'nın merkezinde olmaya devam edeceğiz'' mesajı vereceklerini kaydeden Davutoğlu, Şahin köyü Avrupa içinde oldukça Avrupa'nın içinde Türklerin de Müslümanların da olduğunun görüleceğini söyledi. Davutoğlu, ''Ne gönlümüz ne zihnimizden ne de rüyamızdan çıkıyorsunuz'' dedi.

Eşi Sare Davutoğlu'nun da eşlik ettiği Bakan Davutoğlu'na ziyareti sırasında el yapımı patik ve şal hediye edildi.