Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık'ta görevlendirilmek üzere 9 yeni başdanışman atadı. Atananlar arasında İskender Pala ve bir önceki dönem milletvekili seçilen; ancak 1 Kasım'da aday gösterilmeyen Muhsin Kızılkaya'da bulunuyor.
Abone olBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla 9 yeni isim "Başbakan Başdanışmanı" olarak görevlendirildi.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun talimatıyla, Süleyman Seyfi Öğün, İskender Pala, Muhsin Kızılkaya, Yılmaz Ensaroğlu, Mustafa Şen, Ömer Faruk Korkmaz, Necdet Subaşı, Ahmet Doğan ve Feridun Bilgin, Başbakan Başdanışmanları oldu.
Yeni Başbakan Başdanışmanları arasında, alevi açılımı ve akil insanlar heyetinde görev alanların bulunması dikkati çekti.
Kızılkaya ve Ensaroğlu akil insanlar heyetinde, Subaşı ise alevi açılımında görev almıştı.
SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN KİMDİR?
14 Şubat 1959 Muğla doğumludur. Ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır (1977). Lisans öğrenimini (1982) ve doktorasını (1991) Uludağ Üniversitesi'inde, yüksek lisansını (1986) ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1993 yılında doçent,1998 yılında profesör olmuştur. 2010 yılına kadar Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde çalışmıştır. Şu anda ise Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü öğretim üyesidir. Politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmaktadır. Maltepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir.
İSKENDER PALA
İskender Pala, 8 Haziran 1958 tarihinde Uşak‘ta Kayaağılı köyünde doğmuştur. Uşak Cumhuriyet ilkokulunda okudu. Kütahya Lisesi’nden mezun oldu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Lisans tez çalışması Câmiu’n-Nezâir’dir. Yine İstanbul Üniversitesi’nde “Aşkî, Hayatı, Edebî Şahsiyeti ve Divânı” konusunda Doktora çalışması yaptı. 1983 yılında Doktorasını tamamladı.
1983 yılında Divan edebiyatı dalında doktor, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi‘nde doçent ve 1998 yılında Kültür Üniversitesi‘nde profesör oldu.
1979-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji seminer kütüphane memurluğu yaptı. Hayatının ilerleyen dönemlerinde çeşitli sebeplerden dolayı askerlik mesleğini tercih eden İskender Pala, öğretmen subay olarak 1982 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına girdi. 14 yıl 7 ay görev yaptıktan sonra 1996 yılında TSK‘dan ihraç edildi.
MUHSİN KIZILKAYA
Muhsin Kızılkaya, 1963 yılında Hakkari nin Çukurca ilçesinin Güzereş köyünde doğmuştur. İlkokula Hakkari merkezde bulunan Yatılı Bölge Okulunda başlamıştır. 1988 de Barzani Röportajı, 1991'de Dünden Yarına Kürtler incelemesiyle iki defa yılın gazetecisi ödülünü aldı.
YILMAZ ENSAROĞLU
Lise yıllarından itibaren çeşitli sosyal hareketlerde yer adlı, öğrenci derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992’de İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanı'nin Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2005–2009 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. Halen MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD)’nin üyesi ve İnsan Hakları İçin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevleri devam etmektedir.
Bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu olan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı olan SETA’da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak çalışmaktadır. Yılmaz Ensaroğlu, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.
NECDET SUBAŞI
1961 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğan Necdet Subaşı, 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya’da kısa bir süre öğretmenlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ‘Türk Aydınının Din Anlayışı’ başlıklı doktora tezini savundu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991–2002) ve Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'ne geçti. 2011’de Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.
ÖMER FARUK KORKMAZ
Pakistan/İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans ve dinler tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara İlahiyat’ta Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda “Günümüzde Zerdüştlük” başlıklı teziyle doktora derecesi aldı.
Bir süre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İslam Dünyasında kurulan ilk STK’lardan biri olan Uluslararası Müslüman Öğrenci Teşkilatları Federasyonu (IIFSO)’nun genel sekreterliğini yaptı. D-8’in kuruluşunda etkin rol oynadı. Daha sonra eğitim alanında faaliyetlere yoğunlaştı.
Yurtiçinde ve yurtdışında İslam Dünyası ve eğitim ile ilgili konularda birçok seminere ve konferansa katıldı; çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Hâlihazırda Sürekli Eğitim ve Dayanışma Derneği (SEDAV)’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Yabancı Öğrenciler Vakfı (SIRF)’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve KÜTTAB Derneği yönetim kurulu başkanıdır. Cumartesi akşamları güncel gelişmelerin tartışıldığı TRT ARAPÇA’daki “Min İstanbul” adlı programın katılımcılarındandır.
MUSTAFA ŞEN
GENAR Genel Müdürü, araştırmacı