BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Trablus rejimine baskılar sürmeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'ya yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca Trablus rejmi üzerinde baskıların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'ya yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca Trablus rejmi üzerinde baskıların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya ABD ve İngiltere dışişleri bakanları da katılıyor

Ahmet Davutoğlu, bunun Ulusal Geçiş Konseyi ile işbirliği içinde yapılması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, "Libya'da daha güvenilir ve halkın meşru taleplerine cevap veren bir geçiş sürecinin oturtulması çok önemli" dedi.

Dışişleri Bakanı bu açıklamayı, Libya Temas Grubu'nun bugün İstanbul'da düzenlenen dördüncü toplantısında yaptı.

NATO ve Arap Birliği dışişleri bakanları, toplantıda Libya'daki askeri operasyonlarda kaydedilen ilerlemeyi değerlendiriyor.

Libya Temas Grubu'nun dördüncü toplantısı, Türkiye ile bir önceki toplantının ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nin eş başkanlığında, Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Abdelilah El Hatip da toplantı sırasında hazırladığı raporu Libya Temas Grubu'na sunacak.

Abdelilah El Hatip, Libya hükümeti yetkilileri ile Trablus'ta ve muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Geçici Konsey'in üyeleri ile Bingazi'de yaptığı temaslar hakkında bigi verecek.

BBC diplomasi muhabiri Jonathan Marcus, bazı NATO üyelerinin Libya'da lider Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlere karşı düzenlenen harekat ile ilgili huzursuzluklarının arttığını söylüyor.

İstanbul'da bugün ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantı sonucunda açıklanacak bildiri ile ortak eylem yönünde bir iradenin kamuoyuna yansıtılması bekleniyor.

Fransa: Libya hükümeti ile temastayız

Öte yandan Fransa, Libya hükümetinin bazı üyeleri ile temasta olduğunu açıkladı.

Temaslarda Libya lideri Muammer Kaddafi ve ailesinin üzerinde anlaşılan bir tarihte görevden ayrılmasının mümkün olup olmadığı da gündeme geldi.

Geçici Ulusal Konsey'in üyeleri, bu yönde herhangi bir önerinin Birleşmiş Milletler aracılığı ile gelmesi gerektiğini, öneriyi değerlendirmek için zamana ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Bu arada Libyalı isyancılar, Brega kasabası ile kasabanın önemli rafinerilerine yönelik yeni bir saldırı başlattı.