BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Davayı bırak halka bak

Hükümet parti kapatma davasına mı odaklandı? Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek iktidarı uyardı.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ''Hükümet, kapatma davası nedeniyle milletin sorunlarını gözardı etmemeli'' dedi.

Yülek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Hükümetin, elektrik ve doğalgaza zam yapma hazırlığı içinde olduğunu belirten Yülek, yapılacak zamların yoksul kesimlerin yaşamlarını doğrudan olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Yülek, devletin bir süredir enerji alanına yatırım yapmaması, özel sektörün de yatırım için düşük faizli ve uzun süreli kredi bulmakta güçlük çekmesi nedeniyle Türkiye'de elektrik enerjisi ihtiyacının arttığını iddia ederek, ''Türkiye'nin enerji alanında bu duruma düşmesi affedilebilecek bir hata değildir'' dedi.

Yülek, ayrıca Türkiye'nin petrol fiyatlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu, bu durumun da fiyatlar üzerinde maliyetten daha fazla vergi bulunmasından kaynaklandığını savundu.

Öte yandan, enflasyon ve temel gıda maddelerindeki yüksek artışa karşın asgari ücrete yüzde 5 oranında zam yapılmasını da eleştiren Yülek, ''2001 yılındaki kriz bir şok krizdi. Oysa şu anda yavaş yavaş gelen ve vatandaşların iliğine kadar işleyen bir kriz var'' diye konuştu.

Ertan Yülek, ''temel gıda maddelerindeki yüksek artışların da IMF politikalarından kaynaklandığını, IMF'nin Türkiye'yi tuzağa düşürdüğünü'' kaydetti.

Hükümetin, ülkedeki ekonomik sorunlara son aylarda yeterince eğilmediğini iddia eden Yülek, ''Hükümet, kapatma davası nedeniyle milletin sorunlarını gözardı etmemeli. Ağabeyleri olarak ikaz ediyoruz, son anınıza kadar Türkiye'nin meselelerine sahip çıkın. Enflasyon ve faizler aldı başını gidiyor. Faizin böylesine yüksek olduğu bir ülkede ekonomi batar'' diye konuştu.