BIST 9.888
DOLAR 34,13
EURO 37,98
ALTIN 2.883,04
HABER /  SPOR

Daumun ihma planı hazır

Rakibin kasetlerini incelemeye alan Alman çalıştırıcı, Kartal ın sistemsizliğine vurgu yaptı, zafer için iki konuya parmak bastı.

Abone ol

1: Beşiktaş iç sahada geriye düşünce panik yapıyor, ilk golü biz bulmalıyız.

2: G.Saray maçındaki taktik galibiyeti getirir, ama daha kontrollü olmalıyız

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray derbisinde tüm planlarını Keita ve Arda’yı kilitleme üzerine kuran, başarılı taktiğiyle 3-1’lik galibiyette önemli pay sahibi olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bu kez de Beşiktaş için hummalı bir çalışma içine girdi. Lige verilen arada yardımcılarıyla birlikte Beşiktaş’ın maç kasetlerini takibe alan ve rakibin taktiğini çözmeye çalışan Alman çalıştırıcı kötü bir sürprizle karşılaştı!

Beşiktaş’ın taktik dizilişini ve oyun sistemini bir türlü çözemeyen Christoph Daum’un yardımcılarıyla yaptığı toplantıda, “Beşiktaş’ta kimin nerede oynadığı, ne oynadığı belli değil. Oyun içinde sürekli pozisyon kaybediyor, yer değiştiriyorlar. Ve bunu da bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Bu bizim için hem avantaj hem de dezavantaj. Kendi mevkilerini boşaltan oyuncuların bölgesinden pozisyon bulabiliriz. Ancak defansif anlamda, rakibi kontrol etmek konusunda sıkıntı da yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

WOLFSBURG ÖRNEĞİ VERDİ

İnönü’de alınacak galibiyetin, Beşiktaş’la aradaki puan farkını 10’a çıkaracağına da dikkat çeken Daum’un, galibiyet için iki konu üzerinde durduğu öğrenildi. Wolfsburg maçında olduğu gibi Beşiktaş’ın yenik duruma
düştüğünde panik yaptığının altını çizen Fenerbahçe’nin başarılı hocası, “Panik Beşiktaş’ı zor durumda bırakıyor, üretkenliğini azaltıyor. Bu nedenle, ilk golü bizim bulmamız gerek. Eğer İnönü’de erken gol bulabilirsek, işimiz kolaylaşır” yorumunu yaptı.

"PAS YAPMALIYIZ"

Galatasaray maçındaki taktik disiplin ve mücadele gücüne de vurgu yapan Daum,sözlerini şöyle sürdürdü: Sezonun ilk derbisinde istekli, mücadeleci oyunumuz, taktik disiplinle birleşince 3 puanın sahibi olmuştuk. Ancak bu kez artı bir şeye ihtiyacımız olacak. O da Beşiktaş’ın iç sahadaki temposunu düşürmek için daha kontrollü bir futbol oynamamız. Topa daha çok sahip olup, daha iyi pas yapmamız gerek.”

HİKMET KARAMAN DA ÇÖZEMEMİŞTİ

Ankaragücü ile hafta içinde yolları ayrılan Hikmet Karaman da, Beşiktaş maçı öncesi tıpkı Daum gibi benzer ifadeler kullanmıştı. Galatasaray galibiyeti sonrası açıklama yapan Karaman, “Ben her hafta Galatasaray ile
oynayayım tüm maçları alıp, açık ara şampiyon olurum. Çünkü ne oynadıkları, sistemleri belli. İşi çöz, akıl oyunuyla kazan. Böyle yaptım ve kazandım. Ama Beşiktaş’ın ne yaptığı, hangi sistemle oynadığı çok karışık” ifadelerini kullanmıştı. Beşiktaş-Wolfsburg maçını SKY TV’de anlatan Alman spiker Fritz von Thurn und Taxis’un,
“Beşiktaş’ta herşey tesadüf üzerine kurulu. Benim oturduğum yerden bir sistemleri gözükmüyor” sözleri de gazete manşetlerine taşınmıştı.