BIST 9.751
DOLAR 34,10
EURO 38,00
ALTIN 2.824,48
HABER /  SPOR

Daumun gönül borcu

Daum, FC Köln'ü yeniden birinci lige çıkartmaya başardı.

Abone ol Almanya İkinci Ligi'nde oynayan 1. FC Köln'ü yeniden birinci lige çıkartmayı başaran teknik direktör Christoph Daum, bunu bir gönül meselesi olarak gördüğünü ve ve verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Daum, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, ''1. FC Köln'ü Bundesliga'da da yönetmek cazip olmaz mı?'' şeklindeki soruya, ''1. FC Köln her zaman cazip. Bu, benim için bir gönül meselesiydi. Benim misyonum bu kulübü yeniden birinci lige çıkartmaktı. Bu sözümü yerine getirdim'' dedi.

Taraftarların sevgi ve coşkusuna da teşekkür eden Daum, ''En zor teknik direktörlük görevlerimden biriydi. Böyle başarılı bir şekilde sonuçlandığı için mutluyum. Her zaman böyle olacak gibi görünmüyordu. Her zaman söyledim, sezon sona erdiğinde bir araya geleceğiz diye. Bunu şimdi yapacağız. Bu hafta içinde mi, yoksa son sezon maçının oynanacağı 19 Mayıs'tan sonra mı, onu bilemem'' diye konuştu.

Sezon boyunca oyuncularının tecrübe edindiğini ve sezon sonuna doğru da bir birlik içinde hareket ettiğini ifade eden Daum, ''Öyle tahmin ediyorum ki, takım, ikinci ligde olduğu gibi favori konumda olmadığı için birinci ligde daha rahat edecek'' şeklinde görüş belirtti.

Daum ayrıca, 1. FC Köln'ün, transferler ve kulüp içinde yenilikler yapacağını, şimdilik kimsenin bunu düşünmediğini, ancak gerçeklerin kısa zamanda güzel hayallerin yerini alacağına inandığını kaydetti.

1. FC Köln, dün kendi sahasında 1. FSV Mainz 05'i 2-0 yenerek birinci lige çıkmayı garantilemişti.