BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Darülacezeye fidan dikildi

TEMA Vakfı Kayışdağı Darülaceze'deki çocuklara ağaçlandırma ve erozyon konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Abone ol

TEMA Vakfı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde yaşamını sürdüren 33 çocuğa ağaçlandırma ve erozyon konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Darülaceze Müdürlüğü'nde düzenlen toplantının ardından her Darülacezeli çocuk, Darülaceze bahçesine kendi adını taşıyan bir fidan dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Çocuk Evi TEMA Vakfı yetkililerini misafir etti. Çocuk evi ziyaretinde öncelikle kurum yetkilileriyle görüşen 10 kişilik TEMA Vakfı heyeti daha sonra Darülacezeli çocuklara 40 dakikalık “Ağaçlandırma ve Erozyon” konulu sunumu yaptı. Giderek çölleşen dünyamızın yeşile olan ihtiyacının ve alınması gereken önlemlerin anlatıldığı sunumdan sonra Darülacezeli çocuklar fıstık çamı ve meşe palamudu fidanlarını darülaceze bahçesine dikti.

Diktikleri fidanlara kendi isimlerini veren Darülacezeli çocuklar TEMA Vakfı yetkililerine bundan sonraki yaşamlarında yeşili ve ağacı koruyacaklarına dair söz verdi.

Kayışdağı Darülaceze Müdür Yardımcısı Oğuz Çerik yapılan sunumun Darülacezeli çocuklar için çok önemli olduğunu, sunumla çocukların yaşamlarının bundan sonraki dönemlerinde ağaca ve yeşile olan bakışlarının değişeceğine inandığını söyledi.