BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Darıcada Razaman etkinlikleri

Darıca Belediyesi Ramazan Köyü’nde düzenlediği programlarla vatandaşlara farklı bir Ramazan ayı yaşatıyor.

Abone ol

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da değişik etkinlikler düzenleyen Darıca Belediyesi bu çerçevede K.Karabekir Mahallesi’nde kurduğu Ramazan Köyü’nde düzenlediği programlarla vatandaşlara farklı bir Ramazan ayı yaşatıyor.

Her akşam ortalama 1500 kişiye iftar yemeği verilen Ramazan Köyü’nde hediyelik eşyaların satıldığı , değişik yörelere ait yiyecek ve içecek standlarının bulunduğu nostaljik dükkanları dolaşan vatandaşlar , teravih namazlarının ardından başlayan programlarla da ilerleyen saatlere kadar Ramazan ayının tadını çıkarıyorlar.

İlk hafta Ramazan Köyü’nde sahne alan Engin Noyan , Fikret Erkaya ve Uğur Murathan Darıca halkıyla buluştular. Ramazan akşamlarında ilk olarak tanınmış yazar ve sanat adamı Münib Engin Noyan sahne aldı. Ramazan aynın feyzi ve bereketi üzerine Darıca halkıyla bir saate yakın sohbet eden Engin Noyan’ın sohbetini Darıcalılar ilgiyle dinlediler.

Çıkardığı Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği albümleriyle tanınan Fikret Erkaya Darıca halkına nostaljik bir gece yaşattı. Türk Sanat Musikisi’nin değişik makamlarında söylediği eserlerle izleyiciyi yıllar ötesine götüren Erkaya , programının ikinci bölümünde ise söylediği ilahilerle sevenlerine hoşça saatler yaşattı.

UĞUR MURATHAN’LA TÜRKÜ GECESİ

Yazdığı birbirinden değerli parçalarla müzik dünyasında haklı bir üne sahip olan Uğur Murathan ise hafta sonu Ramazan Köyü’nde Darıcalılarla buluştu. Samanyolu Televizyonunda “Gecenin Türküsü , Flash TV'de Uğurlu Türküler ve TV 5'de Türkü Mola gibi programları hazırlayıp sunan , "2002 yılı Kral TV Video Müzik Ödülleri" organizasyonunda , çıkartmış olduğu albümde yer alan "Anlatamam Görmen Lazım" isimli şarkısıyla yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı ödülünü alan ve Mesam arşivlerinde kayıtlı sözü ve müziği kendisine ait 600 eseri bulunan sanatçıya yoğun ilgi gösteren Darıcalılar bir saati aşkın bir süre sahne alan Uğur Murathan’la eğlendiler.

EYÜP AYAR RAMAZAN KÖYÜ’NDE

Ramazan Köyü zaman zaman ünlü isimleri de ağırlıyor. Bunlardan biri olan Ak PAri Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’la birlikte Ramazan Köyü’nü ziyaret ederek , vatandaşlara yemek dağıtıp birlikte iftar açtılar. Bu tür etkinliklerin vatandaşların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesine vesile olacağını ifade ederek , sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini veren Darıca Belediyesi’nin bu konuda son derece başarılı olduğunun altını çizerek , Başkan Karabacak ve ekibini bu güzel organizasyon dan dolayı tebrik etti.