BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Darıca'da hedef tekli eğitim

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Darıca'da eğitim alanındaki çalışmaları incelerken hedefi de açıkladı.

Abone ol

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Darıca’da eğitim alanındaki eksikliklerle ilgili temaslarda bulunarak brifing alıp ilçedeki eksikliklerin giderilmesi yönünde tespitlerde bulundu.

Beraberinde Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun’la birlikte bölgeyi gezen Işık ilçedeki nihai hedeflerinin tekli eğitim sistemine geçmek olduğunu ifade etti.

AMACIMIZ BÖLGEDE TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK

İncelemelerde özellikle ilçedeki okul sayısının eksikliğinin üzerinde durulurken yapımı kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan Barış İlköğretim Okulu ek binasındaki küçük eksikliklerin giderilmesi ve yapımı devam eden ilköğretim okulu ile Servet Çambol İlköğretim Okul ek binasındaki inşaatının bir an önce tamamlanması talimatı verildi.

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık hükümet olarak eğitime büyük katkı ve destek verdiklerinin altını çizerek hedeflerinin öncelikle ikili öğretimi kaldırıp tekli eğitim sistemine geçerek ,sınıf mevcutlarını da otuz öğrenci seviyelerine çekmek olduğunu söyledi. Darıca ilçesinde bir çok okulda ikili eğitime devan edildiğini bunun da eğitimdeki başarı oranını azalttığını ifade eden Işık, 2010 yılında tamamlanacak bir düz lise , bir kız teknik lisesi ve bir adette ilköğretim okulu ile birlikte Darıca’da hedeflerine varmak için önemli bir mesafe katetmiş olacaklarını ifade etti. İlçedeki okul yapılması düşünülen arazileri tek tek inceleyen Işık, gerek il özel idaresinden ve gerekse hayırsever vatandaşlardan alacakları desteklerle ihtiyaç olan bölgelere bir an önce okul yapımına başlanması yönünde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

BAŞKAN KARABACAK’TAN DESTEK

Temaslarda Fikri Işık’a eşlik eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta ilçedeki eğitim sorunlarının çözümü noktasında her zaman ellerinden gelen destek ve katkıyı sunduklarını ifade ederek,gerek arsa tahsisi gerek hayırsever vatandaşlarla birebir görüşerek okul yapımına teşvik edilmesi ve gerekse bahçe ve çevre düzenlemeleri başta olmak üzere eğitime bir çok konuda desteklerinin olduğunu ifade ederek bundan sonraki süreçte de desteklerinin artarak süreceğinin altını çizdi.