BIST 9.979
DOLAR 35,38
EURO 36,58
ALTIN 3.016,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Darbe olur mu endişesini ortadan kaldırdık!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün AK Parti Ağrı İl Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir ülkede acaba seneye darbe olur mu, ihtilal olur mu gibi soru işaretleri bulunan ülkelere insanların yatırım yapmayacağını belirtip, "Bu tür soru işaretlerini ve endişeleri ortadan kaldırmak lazımdı, biz de bu tür endişeleri ortadan kaldırdık." dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün AK Parti İl Kongresi'ne katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya geldi. Akşam saatlerinde hava yoluyla Ağrı'ya gelen Bakan Ergün'ü Ağı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve kurum müdürleri havaalanında karşıladı. Önce Ağrı Valiliği'ni ziyaret eden Ergün, buradaki temaslarının ardından Ağrı Belediye Başkanlığı'na geçti. 

Bakan Ergün, Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra Ağrı Halk Eğitim Merkezi'ndeki, Ağrı Ticaret Odası'nın (ATSO) düzenlediği 'Yeni Teşvik Kanununun Uygulanması' konulu toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ergün, "Acaba seneye darbe olur mu, ihtilal olur mu." gibi soru işaretleri varsa insanların o ülkede yatırım yapmayacağını söyledi. Ergün, "Bu tür soru işaretlerini ve endişeleri ortadan kaldırmak lazımdı, biz de bu tür endişeleri ortadan kaldırdık." dedi.

Bakan Ergün konuşmasına şöyle devam etti, "Biz Türkiye'de darbe dönemini kaldırdık Allah'a şükür. Şimdi Türkiye'de hiç kimse seneye darbe olur mu diye düşünüyor mu? Hükümete birisi muhtıra verir mi, diye düşünüyor mu? Hükümet partisine kapatma davası açılabiliyorsa bir memlekette, yatırım yapar mı insanlar. Yargı yoluyla hükümet devireceksiniz, mahkeme kararıyla hükümet devirmek var mı? Askeri darbe yapamadık, mahkeme darbesi yapalım. 2008 yılının Mart'ında memlekette bu manzarayı da yaşadık. Ama Allah'a şükür dik duruldu ve bu badireler atlatıldı. Şimdi kimsenin aklına darbe yapayım, muhtıra vereyim, postmodern darbe yapayım, yargı yoluyla hükümet devireyim diye bir kimsenin aklına gelir mi, gelmez. Niye çünkü 2010 yılının 12 Eylül'ünde halk büyük bir anayasa değişikliği yaptı ve bu endişeleri ortadan kaldırdı. İşte bu da yatırımlar için bir ülkede en önemli altyapılardan bir tanesidir. Bütçe açıkları kadar, yüksek faiz oranları, yüksek enflasyon oranları, yüksek kamu borçları kadar önemli bir riskti bunlar. Bu riskleri ortadan kaldırdık Allah'a şükürler olsun. Böylece Türkiye'nin önü büyük çapta açılmış oldu."


"ÜLKEDE HİÇBİR İNSANIMIZ ETNİK VEYA DİNİ NEDENLERLE BİR PROBLEM YAŞAMAYACAK"

İnsan hak ve hürriyetleri konusuna da değinen Bakan Ergün, bundan sonra hiçbir vatandaşın etnik veya dini kimliği nedeniyle bir problem yaşamayacağını ifade etti. Bu ülkede bazı insanların etnik bazılarının da dini kimliği nedeniyle aşağılandığını belirten Ergün, insanların kimliğini inkar etmekle, dilini yasaklamakla veya dini özgürlüğünü kısıtlamakla bir yere varılamayacağını vurguladı.

Bakan Ergün, konuşmasını şu şekilde sürdürdü "Dilini yasakla, kimliğini inkar et, köyünün adını değiştir. Bir yönetim kendi ülkesinin vatandaşına bunu yapar mı. Yapıldı mı, yapıldı. Hepimiz bundan bizar olduk. Bir ülke kendi vatandaşlarına bunları yaparsa o ülkede yatırım olmaz. İnsanlar heyecan duymazlar. Şimdi bunların hepsi ortadan kalkıyor. İnsan hakları, özgürlükler ve demokrasi alanında hiç kimsenin etnik veya dini kimlik sorunu yaşamadığı bir ülke olacak bu ülke. O noktaya doğru gidiyoruz. Dini kimlik sorunu yaşadı insanlar. Bu kızın başı örtülü, bu üniversiteye gidemez, şurada çalışamaz, buraya sokmayız onu. Bu nedenlerle üniversiteden öğrenci attılar. Ayıp değil mi. Bir yönetim bir ülkede vatandaşına kılık kıyafeti nedeniyle böyle bir zulüm yapar mı. O zaman insanlar ülkelerini kalkındırmak için çalışırlar mı? Çalışmazlar. Bunları da büyük çapta ortadan kaldırdık. Bunlar bir ülkenin gelişmesinin önündeki engellerdir. Bu engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz. Ama sabırla, kolay olmuyor bunlar. Ne sıkıntılar çekiliyor bu işler yapılırken. Sabırlı olmak lazım. Sabır, sabır, sabırla. Sabırla oluyor işler. Bunu gören yatırımcılar, öyle yatırımlar yaptılar ki dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olduk. 2002 yılında özel sektör sadece 43 milyar yatırım yapıyordu Türkiye'de, 2011 yılı sonunda 235 milyar yatırım yaptı özel sektör."