BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,07
ALTIN 2.446,50
HABER /  GÜNCEL

Danıştay salgırganı Arslan kilo almış

Danıştay saldırganının yargılandığı davada tutuklu Arslan'a sıkı güvenlik tedbirleri alındı.

Abone ol

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7'si tutuklu 9 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, saldırının faili olarak tutuklu bulunan avukat Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıkların bulunduğu paravanın çevresinde, Arslan'ın ilk duruşmadaki kaçma girişimleri göz önüne alınarak, bu kez rütbeli uzman erbaşlar yerleştirildi ve jandarma sayısının da ilk duruşmaya göre artırıldığı görüldü. Salona getirilişi sırasında tebessüm eden Alparslan Arslan'ın, tıraş olduğu ve kilo aldığı da gözlendi. Duruşmaya, sanıkların yakınlarının yanı sıra bazı Danıştay üyeleri ve tetkik hakimleri de izleyici olarak katıldı.

Müdahil bölümünde, saldırıda ölen Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Özbilgin'in oğlu avukat Gökhan Özbilgin de hazır bulundu. Duruşmaya başlamadan önce izleyicilere yönelik bir konuşma yapan mahkeme başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, geçen duruşmada sanıkları övücü sözler söylendiğini sonradan öğrendiklerini belirtti. Sanıkları övücü nitelikteki sözlerin suç olduğunu hatırlatan Karadeniz, ''Böyle sözler sarf eden olursa hakkında zabıt tutup Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Herkes, ağzından çıkanlara dikkat etsin'' diye uyarıda bulundu.