TBMM Baüşkanlık Divanı üyeleri 7 yıldır isteyip başaramadıkları tefrişi, Başkan danışmanları sayesinde gerçekleştiriyorlar
Abone ol
ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL
ANKARA- TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, 7 yıldır odalarının tefrişi ile ilgili taleplerine nihayet kavuşuyorlar. Bugüne kadar yaptıkları tüm başvurularda olumsuz yanıt alan Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in danışmanları sayesinde kavuştular.
DANIŞMANLAR KOLTUK YENİLEDİ
TBMM Başkanı Şahin, göreve seçildikten sonra Başkanlık danışmanlarının bir kısmını yeniledi. Bu danışmanlar TBMM'de kendilerine ait odalara yerleşirken, eski mobilyaları değiştirmek istedi. Başkanlık makamından olur aldıkları için de; odaları tefriş edilmeye başlandı.
DİVAN ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
CHP'li İdare Amiri Ahmet Küçük başta olmak üzere bazı Divan üyeleri bu tefrişi görünce, durumu sordular. Başkanlın ve Genel Sekreterlik, bir tefriş olduğunu belirttiler. Başkanlık Divanı üyeleri, 7 yıldır kendi odalarının eskiyen mobilyalarını değiştirtemediklerini, tüm başvurulara karşın bu yönde bir çalışma olmadığını belirtip, şikayetçi oldular.
DİVAN ÜYELERİNİN MAKAMLARINA DA TEFRİŞ
Başkan danışmanlarının odalarının tefriş edilmesine itiraz edildi. Ancak tefriş başlamıştı bir kez. Geri dönülmedi ve hemen Başkanlık Divanı'nın tüm üyelerinin odalarının tefriş edilmesi kararı verildi. Divan üyelerinin tümünün odaları için inceleme yapıldı. Eksikler ve eskiyen mobilyalar tespit edildi. Makamı kullanan üyelerin istekleri toplandı. Şimdi tüm odalar yenilenecek.
DANIŞMANIN ARACI
Divan üyeleri ayrıca bazı danışmanlara makam aracı tahsis edildiği yönündeki iddiayı da gündeme getirdiler. Başbakanlık kadrosundan TBMM Başkanlığı müşavirliğine nakledilen A. Berat Conkar'a bir makam aracı tahsis edildiği; bu aracın siren ve eskort ışıkları ile birlikte kullanıldığı iddia edildi. Meclis bürokratlarından yalnızca Genel Sekretere araç tahsis edilebileceği ve bir danışmanın böyle bir araç kullanamayacağı belirtildi. TBMM Yönetimi ise böyle bir tahsisin söz konusu olmadığını belirttiler. Ancak özel kalem emrine verilen 10 kadar aracın danışmanlar tarafından hizmet amaçlı kullanıldığını bunun da tahsis gibi algılandığı savunmasında bulundular.
YAKITTA AYRICALIK İDDİASI
Meclis'in yüksek maşlı bürokratları için TBMM kampusü içinde bulunan 110 adet lojmanda yakıt ve aidatların 120 TL civarında olduğu, ancak düşük maaşlı memur, hizmetli, şoför gibi çalışanlar için Oran'da kullanılan 220 civarındaki lojmanda ise yakıt ve aidatların 460 TL olduğunu belirten çalışanlar; yönetici kadrosuna ayrıcalık tanındığı iddiasında bulundular. Ancak Kampüs içindeki lojmanların TBMM ana bina için kurulan sistemden yararlandığı için ısınma giderlerinin düşük olduğu ve bu nedenle yakıt giderinin diğer lojmanlardan aşağıda olduğu belirtildi.