BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,90
ALTIN 2.826,68
HABER /  GÜNCEL

Daniel Guiza'nın cevapları güldürdü

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Güiza, İspanya'nın en çok dinlenen radyo programı Larquera ile yaptığı röportajda verdiği yanıtlarla, İstanbul'daki rahat yaşamını anlattı.

Abone ol

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Güiza, İspanya'nın en çok dinlenen radyo programı Larquera ile yaptığı röportajda verdiği yanıtlarla, İstanbul'daki rahat yaşamını anlattı.

İspanyol golcü, 8 aydır oynamadan maaş alan ender futbolculardan biri olduğunu belirttiği programda, "Fenerbahçe'nin en iyi tarafı paramı aksatmadan ödüyor. Arkadaşlarım hafta sonu sahada mücadele ederken, ben evimde İspanyol ligini veya film izleyerek vakit geçiriyorum. Tamamen iyileştim, ancak hoca bana fırsat vermiyor" ifadelerini kullandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Güiza, İspanyolları şaşkınlığa uğratan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Fenerbahçeli taraftarların tepkisinden, bırakın sahada futbol oynamayı sokağa bile çıkmaktan endişe duyuyorum. Herkes beni ıslıklayıp duruyor. Aylardır Formula 1'in düzenlendiği İstanbulPark yakınlarındaki evimden doğru düzgün dışarı bile çıkmıyorum".

Fenerbahçeli oyuncunun, "Hocamız bırakın forma vermeyi, kamplara bile çağırmıyor. Bu yüzden çoğunlukla evdeyim" demesiyle şaşkına dönen program yöneticisi, "Öyleyse pazar günleri ne yapıyorsun, müze ziyaretlerine mi gidiyorsun ?" sorusunu yöneltti.

Güiza, "Evimde huzur içinde dinleniyorum. Hiç olmazsa evimde ıslıklanmıyorum. Basın da, bana 'Bu gol kaçar mı ?' sorusunu sormuyor. Stresten uzak, TV izliyorum" yanıtını verdi.

Radyo programcısı da bunun üzerine, "Fenerbahçe takımında bir günün nasıl geçiyor" diye sordu. İspanyol golcü, "Her zamanki gibi 09.30'da kalkıp antrenmana gidiyorum. Biraz masaj, biraz koşu benimle işleri bitiyor. Evime dönüyorum, başka yaptığım bir şey yok" diye konuştu.

Güiza, "Paranı ödüyorlar mı ?" sorusuna da "Bakın o konuda sorunum yok. Bana ödemeler konusunda gayet iyi davranıyorlar. En azından beni burada aç bilaç bırakmıyorlar" dedi.

'Başkan da desteğini çekti'

Güiza, artık Başkan Aziz Yıldırım'ın da kendisinden desteğini çektiğini söyledi. Golcü, Yıldırım'ın başlarda kendisine iyi davrandığını, ancak Rusya'nın Rubin Kazan takımına transferini reddetmesinden sonra değiştiğini ekledi.

'Üste para bile veririm'

Güiza, Larquero programına Fenerbahçe ile 1.5 yıllık daha sözleşmesi olduğunu hatırlattı. İspanyol golcü, "Bu süre tamamlanmadan mutlaka İspanya'ya dönmek istiyorum. Bunun için üste para vermeyi bile hazırım. Çünkü burada yapacak işim kalmadı" dedi.

'Köpeklere bakıyorum'

Fenerbahçeli futbolcu, Türkiye'de sokak hayvanlarına kötü davranıldığını da ileri sürdü. Güiza, bu yüzden sokaktan bulduğu dört köpeği evine alarak tedavi ettirdiğini, birinin ameliyatı için veterinere 1200 euro ödediğini söyledi.

YILDA 3.5 MİLYON EURO

Fenerbahçe'ye 2.5 sene önce transfer olan Güiza, yıllık 3.5 milyon euroluk anlaşma yapmıştı. Sarı-lacivertli ekipten bugüne kadar 8 milyon euronun üzerinde ücret alan İspanyol golcüye, kalan 1.5 yılda da 5 milyon euroya yakın para ödenecek. Güiza, 8 aydır Fenerbahçe'de forma giymiyor.