BIST 10.030
DOLAR 34,12
EURO 38,11
ALTIN 2.910,91
HABER /  SPOR

dangul dungul’ intihar

Muzaffer Tekin’le fotoğrafları ortaya çıkan emekli paşa Veli Küçük, intihara ilginç bir yatıştırma yaptı.

Abone ol

Danıştay saldırısının kilit ismi Muzaffer Tekin"le aynı törende boy gösteren emekli Tuğgeneral Veli Küçük, intiharı "dangul dungul" olarak nitelendirdi. Küçük, dün Gözcü Gazetesi"nden Saygı Öztürk"e konuştu. JİTEM"in kurucuları arasında olduğu iddia edilen, "Kızılelma Koalisyonu"nun fikir babalarından Küçük Paşa, Tekin"in intiharını inandırıcı bulmadı: “Böyle harakiri gibi intihar olur mu? Subaysa çeker tabancasını intihar eder.”

Susurluk skandalı ile gündeme gelen Veli Paşa, son gelişmeleri değerlendirirken de "at izi it izine karışmış durumda" yorumunu yaptı. "Muzaffer Tekin"i yakından tanımıyorum." diyen Veli Paşa, ilişkilerini şu cümlelerle anlattı: “Bir samimiyetim de yok. Kendisini birkaç defa gördüm. Onun adını Muzaffer değil, Süleyman olarak biliyordum."" Veli Paşa"nın, samimi olmadığını söylemesine rağmen arşivlerde Tekin"in el öpme fotoğrafı bulunuyor.

Danıştay"a yapılan saldırının ardından yaşananları değerlendiren Veli Paşa, ilişkilerin karmaşıklığını şu sözlerle dile getirdi: “Son olaylara baktığımızda memleketimizde at izi ile it izi birbirine karışmış durumda. Bu izleri ayırmak lazım. Adam gidip Danıştay"ın 5. katına çıkıyor, odayı basıyor, çıkışta yakalanıyor. Bunun, adam elde olduğuna göre her şeyinin çözülmesi lazım.” Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alpaslan Arslan"ın ilişkide bulunduğu şahıs veya derneklerin medyada yer almasına tepki gösteren Küçük, “Durup durup vay şununla görüşmüş, şununla buluşmuş demenin sırası mı? Bir de "Kızılelmacılar" dediler. Bu da nereden çıktı anlamadım. Her saat başı bir şey çıkarıyorlar.” şeklinde konuştu.

Küçük, saldırıyı gerçekleştiren avukat Alpaslan Arslan için de “Olaya baktığımız zaman, bu eylemi gerçekleştiren kişinin deli olduğu anlaşılıyor. Şuursuz, psikopat birisi anladığım kadarıyla.” dedi. Danıştay saldırısının kilit ismi Muzaffer Tekin"i emekli Yarbay Korkut Eken"in de tanıdığı ortaya çıktı. Saygı Öztürk"ün Muzaffer Tekin"i tanıyıp tanımadığı sorusunu cevaplayan Eken, “Kendisini tanıyorum. Ancak uzun süredir görüşemiyorum.” cevabını verdi. Eken, cevabında Tekin"in dürüst ve cesur bir subay olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Muzaffer yüzbaşının böyle bir işin içinde olduğuna ihtimal vermiyorum. Bu olayın altında başka şeyler aranmalı. Diğer çete olaylarında olduğu gibi bu olayı da subayın üzerine yıkma gayreti var. Gerçekler ortaya çıksın.”

Kaynak: www.zaman.com.tr