BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Dalyanda deniz 3 metre çekildi

Muğla'nın Dalyan beldesinde Caretta Caretta'ların yaşadığı kumsalda Get-Git olayından dolayı sular çekildi.

Abone ol

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'nde bulunan Caretta Caretta'ların yaşadığı kumsalda Get-Git olayından dolayı suyun 3 metre dolaylarında çekilmiş olduğu tespit edildi.

Kardak Turizm İşletmecisi Özay Akdoğan, konu ilgili olarak yaptığı açıklamada, her sene olduğu gibi bu senede sıcaklık mevsim normallerin üzerinde yaşandığı için yağmurların az yağdığını ifade etti. Akdoğan, "Bunun neticesinde ise deniz ve kanal sularında eksilmeler oldu. Bu gün kanalda su seviyesi ancak 20 santimetre denizde ise, 3 metre civarında. Benim teknelerim her zaman kanaldan denize açılmaktadır. Bugüne kadar kanalla deniz arasındaki geçişlerde hiçbir zorluk yaşanmamıştır. Bu gün de teknelerimiz normal olarak kanaldan çıkıp, denize açılmaktadır. Söylendiği ve korkulduğu gibi bir olay yoktur. Bu sadece suyun 'Gel-Git' olayından dolayı meydana gelmiştir" dedi.

Ortaca Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri Uzmanı Prof. Dr. Nizayi Özdemir ise, "Konu sadece gel-git olayıdır. Uzmanlarımız daha iyi tespit etmişlerdir. Sanıldığı kadar korkulacak bir olay yoktur. Mevsim şartlarının değişmesi neticesinde meydana gelen bir çekilmesidir" diye konuştu.