BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

Dalandan flaş sözler

ABD'de bulunan Dalan, çarpıcı sözler söyledi. "Küçük Paşa" ile görüştüğünü doğrulayan Dalan, "ben asla kaçmam" dedi.

Abone ol

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nde emniyet yetkilileri arama yaparken, Bedrettin Dalan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu öğrenildi.

ABD'den kendisine ulaşılan Dalan, soruşturma çerçevesinde küçük oğlu ve bir arkadaşının gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Veli Küçük'ün burs istediğini ama onu reddettiğini de sözlerine ekledi. ABD'de bulunma sebebini ise karısının ve kendinin sağlık durumu olarak açıkladı.

ANKARA'DA SICAK GELİŞMELER 

Son Ergenekon dalgasında MGK
eski genel sekreteri Tuncer Kılınç'ın
gözaltına alınması TSK'yı hareketlen-
dirdi. Kuvvet Komutanları Genelkur-
may binasında gayri resmi toplandı.
TSK'nın tavrını ise komutan eşleri
bir hareketle ortaya koydu.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

YARGITAY ACİL TOPLANIYOR

Yargıtay onursal Başkanı Sabih
Kanadoğlu'nun evinin basılması ise
yargıyı rahatsız etti. Acil toplantı
kararı geldi.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!


HUKUK ADINA YANLIŞLIKLAR YAPILIYOR

Dalan, “Polisler gelmiş, arama yapılıyor. Küçük oğlumu ve bir arkadaşımı gözaltına almışlar.. Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Her şeyin gözünde bir şeyler oluyor Türkiye'de. İki yıldır hukuk adına bir takım yanlışlıklar oluyor” diye konuştu.

EN ÇOK OĞLUMA ÜZÜLDÜM

CNA'ya konuşan Dalan şunları söyledi. "Hayatımda bir tek çocuğumu siyasete sokmadım. Kendi evlatlarımı asla siyasete sokmadım. Onlar da beni dinledi. Ve bu mesellereden hep uzak kaldılar. En çok da buna üzüldüm. Oğlum Barış'ın uzaktan yakından siyasetle ilgisi olmamıştır. Bu haksızlığın en kısa sürede anlaşılacağını tahmin ediyorum" dedi.

Dün 10. dalgası yapıldı. Kanadoğlu'nun evi bile basıldı. Peki bu Ergenekon nereden çıkmıştı? İlk ne zaman başlamıştı?

DÜNDEN BUGÜNE ERGENEKON TARİHÇESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

YAPILAN TEK EYLEM PKK'YI KINAMA EYLEMİDİR

Üniversiteyi siyasi kamp haline asla getirmediğini vurgulayan Dalan, şöyle devam etti: "Yeditepe Üniversitesi, Anayasa'nın 1, 2 ve 3.maddelerinin koruyucusudur. Devlete ve millete sadıktır. Atatürk'e gönülden bağlıdır. Ülkesini çok sever. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin hiçbiri de siyaset yapmamıştır. Buna izin vermemişimdir. Rejim değiştirmek gibi bir niyetim asla olmadı. Aksine Yeditepe Üniversitesi rejim değiştirmek isteyenlere karşıdır. Yeditepe Üniversitesi'nin asla iddia edildiği gibi bu tür görüşmelerin ve eylemlerin yapıldığı yer olarak kullanmadım. Bu üniversitede tek bir eylem yaptım. O da geçen yıl PKK'yı kınamak için yapılmış eylemdir. Çünkü ben bu vatanı çok seviyorum. Uğruna ölecek kadar bağlıyım. Bu üniversite Atatürk ilkelerine bağlı bir üniversite olarak varlığını sürdürecektir."

GÖZALTINA ALINACAĞIMI SÖYLÜYORLARDI İNANMADIM

Hakkındaki iddiaları ve neyle suçlandığını tam bilmediğini söyleyen Dalan, ortada büyük bir yanlışlık olduğunu umduğunu söyledi.

"Gözaltına alınacağım iddiaları sık sık kulağıma geliyordu" diyen Bedrettin Dalan şöyle devam etti: "Yaklaşık 6-7 aydır söylüyorladı. Ancak çok inanmak istemedim. "Sanırım birileri ülkenin gündemini değiştirmeye karar verdi. Kahraman olarak da beni seçti. Hikaye şuna benziyor. Bir deli kuyuya taş attı. İçinden 40 akıllı çıkaramadı. Bu iş de buna benziyor. Yok efendim sivil ögütüm temsilciymişim, suçlularla görüşüyor, örgütlüyormuşuz. Buna kargalar güler."

VELİ KÜÇÜK BURS İSTEDİ VERMEDİM

"Veli Küçük'le görüşmüşlüğüm yok" diyen Dalan, "Bir kere üniversiteye geldi. Bir yakını için burs istedi. Ben de vermedim. Bir daha da görüşmedim. Drej Ali'yi tanırım. Benim yemek masamda Türkiye'nin kalbur üstü hemen hemen herkes yemek yemiştir. Ne yapmalıydım onları oturtmadan önce durun bir hakkında arama emri var mı sabıkanız var mı diye inceleme mi yapmak gerekiyor. Bu masa herkese açıktır. Oturup gelen herkesin geçmişini sorgulamak gibi bir mecburiyetim yok" şeklinde konuşut.

EŞİNİN RAHATSIZLIĞI DOLAYISIYLA ABD'DE

Kendisinin ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle ABD'ye gelmesi gerektiğini söyleyen Dalan sözlerini şöyle tamamladı: "Ben ve eşimin bir rahatsızlığı nedeniyle ABD'ye gitmem gerekiyordu. Bu arada yapılan bir tetkikte damarlarımda tıkanma tespit edildi. Tedavim biter bitmez Türkiye'ye döneceğim. Sessiz sedasız ülkeme geleceğim. Ve gidip savcıya ifade vereceğim. Kaçmak gibi bir niyetim olamaz. Benim kişiliğime uygun bir davranış değildir. Yaradandan başka kimseden korkmayız. Bu memlekette hakimler var, hukuk var. Haklılığımın kanıtlanacağına inanıyorum. Yanlış hesap mahkemeden dönermiş."