BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  GÜNCEL

Dağda kurt var silah bırakamayız

PKK'nın silahlı bir şekilde geri çekilmesi eleştirilirken, Murat Karayılan'ın gerekçesi de tartışma konusu oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın silahlarını gömüp çıksınlar çağrısına karşın Karayılan, silahlarıyla ülke dışına çıkacaklarını açıkladı. 

Karayılan, gerekçesini "O dağlarda silahsız insanlar nasıl gelecek. Kurtlar bile engel olur o kadar vahşi hayvan var" sözleriyle ifada etti.

Karayılan dünkü toplantıdaki sözleri provokasyona davetiye çıkaran türden:

"Geri çekilme esnasında Türk ordu güçlerinin de aynı duyarlılık ve ciddiyetle hareket etmesi bir zorunluluktur. Geri çekilen gerilla güçlerimize yönelik herhangi bir saldırı, operasyon, bombardıman olması halinde geri çekilme derhal durdurulacak ve meşru savunma temelinde güçlerimiz misilleme hakkını kullanacaklardır."

PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan, dün Kandil Dağı'nda düzenlediği ve 8 Mayıs'tan itibaren PKK'lıların Türkiye'den çekileceğini açıkladığı basın toplantısının ardından akşam bir grup gazeteciyle bir araya geldi. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın gazeteci ordusu önünde yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. 

KURTLAR BİLE ENGEL OLUR

Sınırdışına çekilme kararını açıklayan Karayılan'ın tartışılan gerekçesi şöyle oldu: "Silahsızlanma o kadar basit değil. Daha farklı bir şeydir. O dağlarda silahsız insanlar nasıl gelecek. Kurtlar bile engel olur o kadar vahşi hayvan var. Kendini koruyarak geleceklerdir. Çekilmeyle ilgili resmi karar alınmamışsa özgücümüze dayanarak gerilla çekilecektir. Silahsızlanma söz konusu değil."

SİLAHSIZLANMA ÜÇÜNCÜ AŞAMADA

Silahsızlanmanın üçüncü aşamada gündeme geleceğinin altını çizen Karayılan, dünkü basın toplantısında şunları söylemişti:

"Normalleşme süreci olarak altı çizilen üçüncü aşama ise şöyle formüle edildi: "Bu görevin gerçekleşmesiyle birlikte, üçüncü aşama olan 'normalleşme süreci' başlamış olacaktır. Normalleşme süreci, barışın kalıcılaşması, toplumsal uzlaşma, eşitlik ve özgürlükler sürecidir. Önder Apo dahil herkesin özgürleşeceği bu sürecin pratikleşmesi paralelinde silahın tümden devre dışı kılınması ve gerillanın silahsızlanması gündeme girecektir.”

PROVOKASYONA AÇIK

8 Mayıs'tan itibaren örgüt üyeleri kademeli olarak mümkün olan en kısa sürede sınırdışına çıkacak. Elinde silahla sınır dışına çıkarken güvenlik güçleriyle karşılaşma riski ve provokasyona açık durum yaratacağı belirtiliyor. 

ERDOĞAN 'SİLAHLARINI GÖMSÜNLER' DEMİŞTİ

Erdoğan, "Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün, bırakır gider. Aksi takdirde bu iş provokasyona çok hazırdır. Hazırlanacak yasal zeminler Anayasa hükümlerine aykırı olamaz. Bu işin muhatabı hükümettir." ifadelerini kullanmıştı.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN