BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Dağcılar için fidye mi ödendi?

Almanya, üç Alman dağcının PKK'nın elinden nasıl kurtulduğunu sorguluyor. Dağcılar için önemli bir iddia daha var!

Abone ol Ağrı'da kaçırılan 3 Alman turistin serbest bırakılması, Almanya'da sevinçle karşılandı. Ancak Alman medyası şimdi vatandaşlarının nasıl serbest kaldığını sorguluyor.

PKK tarafından kaçırılan Alman dağcıların serbest bırakılması Alman medyasında geniş yer buldu. Gazeteler, özellikle rehinlerin nasıl serbest bırakıldığıyla ilgili karanlıkta kalan noktalara dikkat çekiyor.

PKK`ya rehineleri serbest bırakması için fidye ödenip ödenmediği sorusuna ne Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'den ne de Başbakan Angela Merkel`den net bir yanıt gelmedi.

Başbakan Merkel, fidye ödenip ödenmediği ya da PKK`ya politik bir taahhüt verilip verilmediği yönündeki bir soruya, "Biliyorsunuz biz rehinelerin serbest kalması içın elimizden gelen her şeyi yaptık. Bunda da başarılı olduk. Bu aşamada başka bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi, bu yöndeki iddiaları yalanlamadı.

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Der Spiegel ise, internet sayfasında Bavyera Eyaleri İçişleri Bakanı Joachim Hermann'a dayanarak verdiği haberde, PKK`nın elinde 12 gün rehin kalan Alman dağcıların bu akşam işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye`den ayrılarak Münih'e gelmesinin beklendiğini yazdı.

Ağrı Dağı'na çıkan 3 Alman dağcı, PKK tarafından 8 Temmuz'da kaçırılmıştı. Dağcıların Almanya'nın Bavyera eyaletinde yaşadıkları bildirilmişti.