BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dadaşlar Mamak'da hasret giderdi

Ankara'da yaşayan Erzurumlular Mamak Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde bir araya gelerek hasret giderdi.

Abone ol

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) üyelerinin katılımı ile gerçekleşen gecede Erzurum Bar ekibi folklor gösterisi yaptı.

Âşık Ali Oltulu ve Âşık Beyzade Arslan, Aşık Muhisin Vural aşıklık geleneğinin en güzel örneklerini sunarak izleyicilere keyifli dakikalar yaşattılar. Taşkın ve İdris Altuner kardeşlerin de yöresel eserleri seslendirdikleri gecede TRT Sanatçısı Semra ALGÜL Türk Halk Müziği konseri verdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak bir program hazırladıklarını belirtti. Başkan Akgül, "Amacımız birlik ve beraberliğimizin mayası olan kardeşlik duygusunu pekiştirmek, hemşehrileri böyle güzel bir mekânda buluşturmaktı. Bugün burada bu hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Ankara'nın her bölgesinden gelen ziyaretçilerimiz hemşehri grupları bu mekânda buluşuyor. Bir büyük coşkuyu birlikte yaşıyoruz." dedi

Belediyeciliği sadece asfalt, yol ve şehrin imarı olarak görmediklerini belirten Başkan Akgül, "Önemli olan insanlar arasındaki kardeşlik duygularının imarını gerçekleştirmektir. Önemli olan sosyal projelerle insanımızın birliğini ve beraberliğini tesis etmektir. Bu nedenle sosyal projeleri son derece önemsiyorum. Sosyal projelerimize daha da ağırlık vereceğiz." diye konuştu.

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur ise Mamak Belediyesi'nin hazırladığı Ramazan etkinliklerine katılmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

 Aksungur, "Belediye Başkanımız ve Erzurumlu hemşehrimiz Mesut Akgül'ün bu güzel hizmetinden Erzurumlular olarak faydalanmanın ve burada kendisi ile birlikte bulunmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. ESAV olarak Akgül'e ve belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz." dedi

Başkan Akgül'e şükran plaketi veren Veysel Karani Aksungur, "Erzurum'un kültür birliğini değerli Mamaklılara sunmaktan gurur duyuyoruz." dedi.