BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Dabbetül Arz yeryüzüne indi mi?

Kuran'da geçen en büyük kıyamet alameti Dabbet'ül Arz'dır. "Yeryüzüne inecek ve şiddet uygulayacak." Peki Dabbet yeryüzüne indi mi?

Abone ol

İNTERNETHABER
Haber Merkezi

Kuran'ı Kerim'in mucizelerini matematiksel olarak inceleyen Ömer Çelakıl kıyamet alemetlerinden biri olan "Dabbet'ül Arz"la domuz gribi arasında bağlantı olabileceğini söyledi.

 KIYAMET ALAMETLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Saba Tümer'le Bu Gece programına katılan Çelakıl yeni çalışmalarından bahsetti. Son zamanlarda tüm dünyayı tehdit eden domuz gribine ilişkin bilgiler verdi ve  "mikrop domuzları ara konak olarak kullanarak yayılıyor. Terör örgütlerinin kullandığı bir biyolojik silah bile olabilir." dedi ve Neml Suresi'ne ilişkin bir çalışmasını da anlattı. Neml (karınca) Suresi aynı zamanda Dabbet'ül Arz'ın da geçtiği sure olduğunu hatırlattı.

GERÇEKLEŞEN KIYAMET ALAMETLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KARINCADAN KÜÇÜK YARATIKLAR VAR: MİKROP

Çelakıl şunları söyledi:

"Kuran'ı Kerim'de mikroplara işaret edilen sure Neml Suresi 8.ayettir. Mikrop kelimesi ilk başta görülmüyor ama batı alfabesindeki gibi soldan sağa doğru okursanız bu fark ediliyor. Mikrop da batıdan çıkmış bir şeydir.

Bu ayette Kuran'da geçen en küçük canlıdan, Neml'den bahsediliyor. Ama surenin hemen başında bu harfler yan yana geliyor ve başka Kuran'ın başka hiçbir ayetinde de bu harfler yan yana gelmiyor.

Bundan 1400 yıl öncesinde bir kişiye sorsanız size karınca derdi. Ama bu sure bize 'karıncadan daha küçük canlılar var" diyor. Hemen başında da bu harflerin bir araya gelmesi bir mucizedir. 1400 yıl önce Kuran'ı Kerim indirildiği zaman böyle bir kelime ortada yoktu. Mikrop 1881 yılında kullanılmaya başlanıyor"

DABBE DOMUZ GRİBİ Mİ?

[PAGE]



DABBE VE NEML YAN YANA

Çelakıl ardından Neml Suresi'nin Dabbet'ül Arz'ın da bahsedildiği sure olduğunu söyledi. (Dabbet'ül Arz: Kıyamete çok yakın çıkacağına inanılan bu varlık, topraktan çıkacak, insanları aynı anda etkileyecek, konuşacak ve şimdiye kadar yeryüzünde eşi benzeri görülmemiş bir şiddet uygulayacak) Çelakıl şöyle konuştu:

"Kıyametin en büyük alameti Dabbe'dir. Bir yaratığın çıkacağından ve dünyayı yok edeceğinden bahseder. Kıyamete yakın bir dönemde bir yaratık çıkacak ve insanlara bir şey söyleyecek. Dabbe'nin ne olduğuna dair bir fikirler yürütülmüş ama kimse bir şey söylememiş. Kimi televizyon demiş, kimi mikrop demiş. Dabbetül arz olarak iki yerde bilinir. Sebes Suresi ve Neml suresi. Sebes Suresi'nin 14. ayetinde 34. surede şu hikaye anlatılır: Hz. Süleyman'ın bir asası var. Bir bakıyorlar ki o asa çürümüş. O dönem kimse anlamıyor. O dönemde mikroorganizmaların yiyecekleri çürüttüğü bilinmiyor. O asayı çürütenin küçücük bir kurtçuk olduğunu söylüyorlar. Çağdaş tefsirciler 'bu dabbe içten içe kemiren küçücük bir virüs olabilir' demişler."

MİKROP VE DABBE İKİ SUREDE AYNI ANDA GEÇİYOR

Sebes Suresi'nde açık açık mikroba işaret edilmesinin yanı sıra, mikrop kelimesinin Neml Suresi'nde de gizli olarak geçtiğini söyleyen Çelakıl Dabbe'nin sadece bu iki surede anlatıldığının altını çizdi. "O dabbe benim bu mikropu gösterdiğim Neml suresinde de geçer. Orada da yeryüzünden bir dabbe çıkartılacağını söylüyor. Bunlar yorum tabi. Dabbe her şey olabilir. Televizyon, hatta insan bile olabilir" dedi.

DABBE DOMUZ GRİBİ Mİ?

Saba Tümer "Mikroptan domuz gribine oradan da dabbeye nasıl geldik diye sordu?"

Çelakıl da "Mikrop kelimesi dabbenin geçtiği yerde geçiyor. Dabbenin de bir mikrop olabileceği söyleniyor. Böyle bir bağlantı olabilir." diye konuştu.