Yıl içinde 225 gün kutlamalarla geçiyor. Öyle özel gün ve haftalarımız var ki...
Abone olTürkiye'de 1 yıl içerisinde 119 gün ve hafta kutlanıyor. Bu da 225 güne tekabül ediyor. Ancak bazı hafta ve gün konuları tarihte yerini almasına rağmen resmiyetini koruyor. Öyle ki artık dünyada kökü kazılan bir hastalık olan Cüzzam Haftamız bile var.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesindeki "Belirli gün ve Haftalar' başlığıyla verilen tabloda 25-31 Ocak Cüzzam Haftası olarak görülüyor. Aynı tabloda 28 Nisan 4 Mayıs Kardeşlik, 15 Mayıs tarihini içine alan hafta Aile, 13 Ekim ise Konut Günü olarak yer alıyor.
En çok gün ve hafta kutlaması olan ayların başında mayıs ile mart geliyor. Mayıs ayında 21, mart ayında ise 20 gün ve hafta kutlaması yapılıyor.
Kardeşlik Haftası, Avrupa Günü, Etik Günü ve İstanbul'un Fethi Günü mayıs ayında bulunuyor. Mart'ta ise Deprem Haftası, Dünya Kadınlar Günü, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Günü, Çanakkale Zaferi, Orman ve vergi Haftası yer alıyor.
2'şer gün ve hafta ile en az kutlama olan aylar ise Şubat ve Ağustos. Şubatta Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü ve Sivil savunma Günü; Ağustos'ta ise Zafer Haftası ve Zafer Bayramı kutlanıyor.
Bir yılda 119 gün ve haftanın kutlamaların aylara göre dağlımı ise şöyle; "Ocak 7, Şubat 2, Mart 20, Nisan 13, Mayıs 21, Haziran 4, Temmuz 3, Ağustos 2, Eylül 6, Ekim 15, Kasım 15, Aralık 11."
Bu arada Ocak'ta 1, Şubat'ta 1, Mart'ta 10, Nisan'da 2, Mayıs'ta 6, Haziran'da 1, Eylül'de 2, Ekim'de 4, Kasım'da 5 ve Aralık'ta 3 olmak üzere 35 gün ve haftanın orta eğitim kurumlarında resmi olarak kutlaması yapılıyor.