Türk sinemasının devi Cüneyt Arkın hakkında ortaya atılan iddialar korkuttu. Kısa sürede Cüneyt Arkın öldü iddiası sosyal medyada yayılmış ve sevenleri korkmuştu. Fakat eşi Betül Arkın'dan öldü iddialarına yalanlama geldi. Peki Cüneyt Arkın'ın son durumu nasıl, Cüneyt Arkın kaç yaşında, hastalığı ne?
Abone olKısa sürede sosyal medyada yayılan "Cüneyt Arkın öldü" iddialarına usta sanatçının eşi Betül Arkın'dan açıklama geldi. Betül Arkın, "Kendisi üç gün önceki katıldığı organizasyondaki gibi sağlıklı." ifadelerini kullandı. Böylece vatandaşların merak ettiği Cüneyt Arkın öldü mü sorusu yanıt bulmuş oldu. Peki, Cüneyt Arkın'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...
CÜNEYT ARKIN ÖLDÜ MÜ: Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte görünen Cüneyt Arkın'ın öldüğü iddiaları sosyal medyada çok konuşuldu. Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Arkın iddialara son noktayı koydu.
CÜNEYT ARKIN'IN SAĞLIK DURUMU NE: Ünlü sanatçının eşi Betül Arkın, sosyal medyada çıkan haberlere üzüldüğünü altını çizerek, "Kim, neden böyle bir şey yapıyor anlamak mümkün değil. Biz de çok şaşırıyor ve üzülüyoruz. Kendisi üç gün önceki katıldığı organizasyondaki gibi sağlıklı. Kimse bu yalanlara itibar etmesin." dedi.
CÜNEYT ARKIN KİMDİR:Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır'dır. Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'in merkezine bağlı Karaçay köyünde doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur. Aslen Nogay Türkleri'ndendir. Eskişehir Atatürk Lisesi'nde öğrenim gören Arkın, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.
Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde 30 kadar film çevirdi.
1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi.
Kısa sürede avantürlü filmlerin en çok aranan isimlerinden biri haline geldi. Kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumsal filmlere değişik türlerde filmler çekti.
Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yöneldi.
Cüneyt Arkın, at binmede ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir. Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı yapmıştır. 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışmasından dolayı yaklaşık üç ay hastanede tedavi görmüştür.
.