BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye Gazze tepkisi: Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde İsrail'in saldırılarına destek çıkan Avrupa Birliği vardı. Erdoğan, "AB komisyonu henüz ateşkes çağrısı yapamayız, diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hesabınız ne sizin" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 8. Aile Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile kutsal bir yapı ve bu kutlu yapıyı biz lekeleyemeyiz. Buna da müsaade etmeyiz, edemeyiz. Son dönemde aileyi hedef alan en büyük tehdit, küresel güç odaklarının teşvik ettiği cinsiyetsizleştirme politikalarıdır." dedi.

"Küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Türk milleti, küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Aile yapımızın dinamitlenmesine izin vermeyeceğiz." 

Avrupa Birliği'ne Gazze tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Gazze'ye yönelik saldırılar, kendini savunma sınırını çoktan aşmış, açık bir zulme, mezalime, katliama ve barbarlığa dönüşmüştür. İşin üzücü yanı, medeni geçinen gayri medenilerin bu vahşeti sadece seyretmesidir.

Küresel vicdanın harekete geçmesi gereken diğer alan Gazze'dir.  Gazze'ye bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü? Hiçbir eylem böyle bir vahşeti meşru kılmaz. İşin üzücü yanı medeni geçinen gayrimedenilerin sadece seyretmesidir. AB komisyonu henüz ateşkes çağrısı yapamayız, diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hesabınız ne sizin. Bir açıklayın bilelim ateşkes ne zaman yapılır. 40 yıldır siyasetin içindeyim ama hiçbir zaman sizin gibi bu vahşetlere seyirci kalmadık.

"Kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekiyor"

Tüm batılı ülkeler saldırılara koşulsuz destek veriyor. İnsan haklarında ahkam kesenler Gazze'nin hayat hakkını 19 gündür yok sayıyor. Ne oldu insan hakları evrensel beyannamesi. Orada ne yazıyor bakmıyor musunuz. İşlerine gelince bakar gelmeyince bakmazlar. Çünkü akan kan Müslüman kanı. Yardım gemisi yerine uçak gemisi göndererek hangi lobilere hizmet ettiklerini gösterdiler. Bunun adı iki yüzlülüktür. Ateşkes çağrısı için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekiyor.

"Susan dilsiz şeytandır"

Görmezden gelenler Gazze'deki vahşetin ortaklarıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Burada bizim prensibimiz bellidir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tek başımıza kalsak da hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Birilerinin konforunu da bozsa doğru bildiklerimizi açık yüreklilikle dile getireceğiz. 

Dün Gazze'nin en çok ihtiyaç duyduğu jeneratörleri gönderdik. Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a gönderdiğimiz yardım malzemelerinin toplamı 200 tonu aşıyor. Sahra Hastanesi'nin kurulmasından yaralı tedavisine kadar her yardıma hazırız.

"Türkiye'nin İsrail'e borcu yok"

Şu batının sesini çıkarmayanları var ya bunlar İsraril'e borçu olanlar. Ama Türkiye'nin İsrail'e borcu yok. Onun için rahatız, onun için güçlüyüz. Tüm çocukların esenliği için çalışmaya devam edeceğiz.