BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şenol Güneş kardeşimizin Milli Takım hocalığı hayırlı olsun."

Trabzon'daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şenol Güneş kardeşimizin Milli Takım hocalığı hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan-Hindistan geriliminde tansiyonu düşürmek için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek “Gerilimi tırmandırmanın, yangına körükle gitmenin hiç kimseye bir faydası yoktur. İnşallah Türkiye’nin diplomatik çabaları ile bu sıkıntılı dönemin kısa sürede atlatılacağını düşünüyorum” dedi. 

ünümüzde artık iç politika ile dış politikayı ayırmanın, ayrı görmenin mümkün olmadığını belirten Erdoğan “Dünyanın her yerinde iç politika dış politikayı belirler, dış politika da iç politikayı etkiler. Türkiye’nin uluslararası siyasette artık problem çözen sorunlara çözüm üreten bir seviyeye ulaşması iç politikadaki başarılarımızın eseridir. Ülkemizin artık görüşü, duruşu, katkısı aranan bir konuma gelmesi sizinle beraber attığımız ortak adımların sonucudur. Çok açık ve net söylüyorum ülkemiz son 17 yılda içerde güçlendikçe dışarıda da güçlenmiş, itibar kazanmıştır. Türk ekonomisi büyüdükçe Türk diplomatlarının etkisi büyümüştür. Türk demokrasisi ilerledikçe dış siyasette Türkiye’nin sözünün ağırlığı artmıştır. İç siyasetteki her hamlemizin her başarımızın altını çözerek söylüyorum her seçim zaferimizin dışarıda da çok müspet yansımaları olmuştur. Biz son 17 yılda bunu çok kez yaşadık, şahit olduk. Türkiye bölgenin sorun çözen ülkesi haline geldi. Hamdolsun. Kötü tablolara son verdik. Türkiye güçlenince daha önce ülkemize ayar vermeye yarışına girenlerin nasıl çeki düzen verdiklerini bizzat tecrübe ettik. Batı ülkeleri başta olmak üzere diğer devletlerin politikalarını, ekonomisi, demokrasisi, ihracatı gibi güçlü yeni Türkiye’ye nasıl adapte ettiklerini bizzat yaşadık. Artık emir alan değil, sözü dinlenen, görüşü aranan bir ülke haline geldik” ifadelerini kullandı. 

Sitene Ekle