Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı
Abone olCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’de toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasında Erdoğan, ekonomiye ilişkin ilk kez 'kriz' kelimesini kullandı.
Erdoğan ekonomiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı, “Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir” diye konuştu.
İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:
Parlamento başkanlarımız ortak bir bildiri çağrısı yapıyor. 3 parti buna imza atıyor. Terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti buna imza atmıyor. Hani bunlar Türkiye’nin partisiydi hani Türkiye’yi temsil ediyordu. Bu ucuz siyasete bu ülkenin prim vermemesi lazım. Terör örgütünün katletmesinin hesabını vermek zorundalar. 6-7 ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Sonra demokrasi özgürlük desinler.
‘GEÇİCİ KRİZ AŞILACAKTIR’
Türkiye ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bu ara kur nedeniyle 800 milyar dolara düştü milli gelir. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir. Türkiye iki trilyon dolarlık Gayrisafi Yurtiçi hasılaya ulaşacaktır. Onun için gençler Türkiye’nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye şart. Eğer bir şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Tankımızı da yapacağız topumuzu da yapacağız. Gemilerimizi yapıyor muyuz? Bütün bunlarla beraber güçlü
‘PATİNAJ GÖRÜNTÜSÜ VAR’
Ekonomideki son dönemde patinaj görüntüsüne şahit oluyoruz. 2008 krizi tüm dünyayı kasıp kavururken bu kriz Türkiye’yi teğet geçecek demiştim. Gereken tedbirleri aldık. Güven ve istikrar ortamını güçlendirdik. Raydan çıkılmasına müsaade etmedik. Türkiye kalkınmasını sürdürdü. Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlünedirilemise konusunda hayata geçiriliyor.
Küresel çalkantıların yerine oturulmasıyla 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Yeni bir süreci anlatmak istiyorum. Artık dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelere baktığımız zaman sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyoruz parlamenter demokrasi mi başkanlık sistemi mi? Başkanlık sistemini görüyoruz.
Bizim kültürümüzde genlerimizde bu var. Bu adımı atmanın gayretiyle devam edelim istiyoruz .Yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa ve başkanlık sistemi şart. Bunun için de ne gerekiyor. 367 ben dedim 400 milletvekili verin şu başkanlık sistemini parlamentoda çözelim.
Bazıları diyor ki 400’le bu olmaz. 367 400 oldu ne ala. Olmadı referandum. Bu referanduma benim halkım evet diyecektir. Şu anda kamuoyu araştırmalarında da bunu görüşoruz zaten. Başkanlık sistemi noktasında çok başlılık sistemin içinde olmayacak. Ve bize de zaman kaybettirmeyecek.
14 Ağustos 2014’te parlamenter sistem buzdolabına kondu. Siz bir gayrete girin çalışın.
SAYISAL LOTO SONUÇLARI MİLLİ PİYANGO 18 NİSAN ÇEKİLİŞİ