BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Cübbeliden Ahmet Hakan vaazı

Türkiye'nin gündeminde bir türlü düşmeyen Cübbeli' son vaazından Ahmet Hakan'a taktı

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ne zaman eski yol arkadaşları ile bir polemik yaşasa aldığı cevap hep aynı oluyor: "Senin yerin Nişantaşı cafeleri".
Sadece eski yol arkadaşları değil, Reha Muhtar'dan ya da Hülya Avşar'dan da bu sözü işitti Ahmet Hakan... "Nişantaşı cafeleri" polemiğine bir Cübbeli Hoca katılmamıştı o da katıldı tamam oldu.  "Cübbeli Ahmet ile de Nişantaşı polemiğine"  vaazları ile girdi. Bakın Cübbeli, vaazlarında ne demiş;

"Ey cemaat! Ahmet Hakan diye bir şahıs var. Bu adam bendenizin Malta ve Alpler’e yaptığım gezileri diline dolamış. Yahu sen değil misin Nişantaşı kafelerine giden? Sen Nişantaşı kafesine gideceksin de ben Malta’ya, Alpler’e gidemeyecek miyim?"

Ahmet Hakan ise Cübbeli'nin bu çıkışını "90'a atılacak gol pası" olarak değerlendirerek şöyle cevap veriyor;

"Bana bak ey hoca! Eğer ben günde beş vakit etrafına topladığı gariban insanları "ateş ile korkutan" bir vaiz olsaydım...Ve onlara "Sakın Nişantaşı kafelerine gitmeyin! Zinhar kafir olursunuz, cehennem ateşinde cayır cayır yanarsınız" diye seslenseydim. Sonra da çaktırmadan kendimi o mekanlara atsa idim...O zaman belki haklı olabilirdin.
Ama gel gör ki...Ben kendi halinde bir adem oğluyum. Ne garip gurebayı "havuza girmeyin", "televizyon seyretmeyin" diye uyarmışlığım vardır, ne de milletin parasını "Cüppeli Ahmet Külliyesi" yaptırmak için çar çur etmişliğim."