BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

ABD'li Amanda Holden çöpten yemek yiyerek 8 ayda 30 bin dolar tasarruf etti ve bu parayla dünya turuna çıktı.

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

Arkadaşlarının çöpe attığı yiyecekleri yiyerek 8 ayda 30 bin dolar biriktiren ve arkadaşları tarafından çöp köpeği olarak çağırılan 32 yaşındaki ABD vatandaşı Amanda Holden tasarrufları sayesinde işini bıraktı ve dünyayı gezdi. Holden, bu fikrini ilk olarak yakın arkadaşlarıyla paylaştı ve yakın arkadaşları tarafından fikri oldukça tuhaf karşılandı.Holden, kendisine zarar vermediğini, yapabileceği her şeyi yaptığını ifade etti ve tüm tepkilere rağmen fikrinden vazgeçmedi. Holden planladığı gibi para biriktirdi ve 6 ay içerisinde işten çıkacağını ve 20 bin dolar biriktireceğini hesapladı.

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

Zaman zaman çöpte yemek bulamayan Amanda Holden, yemek satın almak zorunda kalsa da sosyal ve alışveriş harcalamarını da kısan Holden, 8 ayın sonunda biriktirdiği parayla Latin Amerika 'yı seyahat etti. 27 yaşında hiçbir birikimi olmayan ve kariyerinde bir değişikliğe gitmesi gerektiğini farkeden Holden 20'li yaşlarda para tutma konusunda dikkatli olmadığını ve emeklilik planı dışında hiçbir birikime sahip olmadığını farkettiğini belirtti. O yaşlarda çokça eğlendiğini ve her gece partilediğini belirten Holden böyle bir hayatın sürdürülemez olduğunu vurguladı.

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

İkinci olarak sosyal harcamalarını kısan Holden spor salonu üyeliğini iptal ettirdi ve kahve alma alışkanlığını terk etti. Son olarak yemeğe para harcamayı bırakan Holden açlığa karşı çözümü çöpte buldu.İlk olarak alışverişi kesen Holden makyaj ve güzellik ürünleri harcamasını kısmasının oldukça zor olduğunu belirtti.

Çöp yiyerek dünya turu yaptı!!

Yeterli birikimi yaptığında Amanda Holden ilk olarak Meksika'ya gitti ve oradan Orta Amerika ve daha sonra Güney Amerika ülkelerini dolaştı. Seyahatini bitirip ABD'ye döndükten sonra genç kadınlara tutumlu ve hesaplı yaşamanın sırlarını öğrettiği bir iş kurdu.