BIST 8.953
DOLAR 34,25
EURO 37,82
ALTIN 2.928,66
HABER /  POLİTİKA

Çömezden Nevruz uyarısı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Çömez, Türkiye'nin sanal gündemlerle meşgul edildiğini iddia etti!

Abone ol

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin sanal gündemlerle meşgul edildiğini, ülkenin bazı iç ve dış güçler tarafından başlatılan psikolojik bir harekatle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Turhan Çömez, Otel Basri'deki toplantıda yaptığı konuşmada, olaylara daima gerçekçi baktığını, parti taassubu içinde konuşmayacağını ifade etti.

AK Parti Milletvekili Çömez, "3 yıldır Ankara'dayım, oradaki bilgileri de paylaşmak istiyorum. Ben önümüzdeki 10 yılı çok kritik görüyorum. Biz olaylara hep bizden, sizden diye bakıyoruz. Türkiye'ye Türkiye'den bakabilmemiz lazım. Türkiye'nin 10 yılı neden zor? Avrupa Birliği süreci yüzünden zor olacak, ben Avrupa Birliği taraftarıyım. Fakat, bu süreçte çok önemli dayatmalar oldu, önümüzdeki yıllarda da olacak. Türkiye'nin, önündeki açmazları belirlemek için kendi parametreleri var. Bence en önemli parametre ekonomi. Ekonomi dayanma gücümüzü gösterecek. Türkiye'nin güneydoğusunda etnik ayrışma için provokasyonlar var" dedi.

Çömez, Nevruz'un yaklaştığını hatırlatırken, bölücü örgütün büyük olaylar çıkarmak için ciddi planlar yaptığını ileri sürerek, "Bölücü terör, her türlü radikal akımlar, İran'ın nükleer faaliyetleri, özelleştirme, dış borç, işsizlik, tarım politikası, popüler kültür, sanal gündem, kamusal bilinçlendirme, enerjide dışa bağımlılık, gelir dağılımındaki uçurum, sivil toplum örgütlerindeki eksiklikler, artan suç oranları, verimsizlik, hantal bürokrasi. Bunlar, Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri. Biz ise bunların yerine başka şeylerle uğraşıyoruz. Rektör Aşkın davası, Pamuk davası, helal gıda, içki yasağı, liderlerin mal varlıkları, sayın Zapsu'nun eşinin ritüelleri, sayın Başbakan'ın çiftçi ile diyalogu. Önümüze konan sanal gündemlerle meşgul edildik. Avrupa Birliği sürecinde birçok açmaz var. 'Sınırı aşan sular, Ekümenlik iddiaları, Kıbrıs, Lozan'ın hiçe sayılması, sözde soykırım, azınlıklar gibi konuları tanımazsanız Avrupa Birliği'ne üye olamazsınız' deniyor. Sınır aşan, Dicle ve Fırat suları için ayrı bir yönetim talep ediliyor. Avrupa Birliği ile Türkiye'yi riske edecek talepler var. Ama biz başka şeylerle uğraşıyoruz. Ben Güneydoğu'yu çok yakından izliyorum. Şemdinli olaylarından sonra cenazede 80 bin kişi yürüdü. Güvenliği kolları bantlı gençler ve belediye çalışanları sağladı. Önümüzdeki Nevruz'da olaylar çıkabilir. Nevruz ile ilgili ciddi planlar var. Türkiye'nin 5, 10, 50 yıllık vizyonu yeterli değil" diye konuştu.

Çömez, Türkiye'nin psikolojik bir harekatla karşı karşıya olduğunu, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) gündemden kaldırıldığını, Türkiye'nin kendini savunma mekanizmalarının elinden alınmak istendiğini iddia etti. Çömez, Türkiye'nin, uygulanan yanlış politikalar sonucu bugün tam bir kaçakçılık cenneti haline dönüştüğünü öne sürdü.