BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Collina Türkçe öğrenecek

İstanbul'a gelen dünyaca ünlü eski hakem Collina, İstanbul'a olan hayranlığını belirtip yakında Türkçe öğreneceğini söyledi.

Abone ol Dünyaca ünlü eski hakem Pierreluigi Collina, Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin çok keyifli geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Mastercard'ın futbol elçisi olarak İstanbul'a gelen İtalyan Collina, basın toplantısı düzenledi.

İSTANBUL HAYRANI

Collina, İstanbul'u çok sevdiğini ifade ederek, ''Yakında Türkçe öğreneceğimi düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'de herkes tarafından sevgiyle karşılanıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor'' dedi.

Türkiye Milli Takımı ve Türk takımlarına uğurlu geldiği yönündeki bir değerlendirme sonrası, İngiltere'nin galip geldiği milli maçı hatırlatan Collina, unutamadığı maçlar içinse şunları söyledi:

''Türkiye'ye ilişkin çok güzel anılarım var. Ankara'daki bir maçta hakemlik yapmıştım. 1995'te Türkiye ile Fransa karşılaşmıştı. Bu Türkiye'deki ilk maçımdı. 20 binden fazla seyirci vardı. 11 oyuncunun 8'i şu anda da (A) milli takımda oynuyor. Onlarla tanışma imkanı buldum. Ayrıca Galatasaray'ın deprem sonrası Real Madrid ile oynadığı maç, Türkiye ile Japonya'nın oynadığı maç da unutamadıklarım arasında. Statta neredeyse 10 Türk seyirci vardı ve tezahürat yapıyorlardı. Japonlar da etkilenmiş ve sessiz bir şekilde onları izliyordu.''

TÜRK HAKEMLER

Collina, neden Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Türk hakemlerin olmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Euro 2008 için seçtiğimiz hakemler 12 farklı ülkeden geliyor. Seçim, son 2 sezondaki performanslarının değerlendirmesine göre yapıldı. Hayalimiz bütün ülkelerden hakemlerle çalışmamız. Umarım Türk hakemleri de her ülkeden diğer hakemler gibi bu büyük organizasyonlarda aramızda olur ve parlak bir gelecekleri olur.''