BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan parayı bağışlayacak!

Çölaşan'ın banka hesaplarının bir bölümü deşifre oldu. Çölaşan 9 milyon doları kabul edmiyor!

Abone ol

Hükümete muhalif 14 siyasetçiyle 11 gazetecinin banka hesapları ve tapu kayıtlarına girilmesi skandalının boyutları genişliyor. 14 siyasetçi arasında, AKP içindeki muhalif milletvekilleri ve yakınlarının önemli yer tuttuğu öne sürüldü.

Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan, "İğrenç bir komployu çökerttik. Bu iş ortaya çıkmasa, daha geniş bir yıpratma sürecine gireceklerdi" dedi. Çölaşan, dünkü yazısında, yasadışı yollarla elde edilen belgelerle banka dökümlerinin, Zaman ve Türkiye gazetesinden iki muhabir tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'e götürüldüğünü açıkladı. Bilgin'in suç duyurusunda bulunmayıp ziyaretçilerine, "Bunları açıklamak çok ağır suçtur" demekle yetindiği belirtildi.

'Banka fareleri cirit atıyor'
Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Çölaşan, "Ortada banka fareleri cirit atıyor" dedi.

Çölaşan, Milliyet'e şunları söyledi: "Bu olaydan iktidar sorumludur. Bu şöyle bir olay: Yatak odanda bir gece uyanıyorsun ve bir el senin vücudunda dolaşıyor. İktidar bu işin destekçisi değilse inceleme başlatıp faillerini ortaya çıkarmalı. Bu adamlar korsan belgeyi, Tevfik Bilgin'le birlikte inceliyorlar. Bu korkunç bir olay."

'9 milyon dolarım yok'
Banka hesaplarıyla ilgili bilgilerin asılsız olduğunu kaydeden Çölaşan, "İncelesinler, bir şeyim varsa açıklasınlar. Ziraat Bankası'ndaki hesabıma yurtdışından 3 taksitle 276 bin dolar para gönderildiği iddia ediliyor. Bunların tamamı yalan. 21 banka hesabım, 9 milyon dolar hesabım olduğu tümüyle yalan. Bunları kanıtlayana bağışlıyorum ve anasının ak sütü gibi helal ediyorum" dedi.

Milliyet