BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan: Konuşunuz Atilla Bey!

Emin Çölaşan, Kültür Bakanı Atilla Koç'a "Neden iki eşle evli olduğunu?" sormuştu. Fakat Koç'tan her hangi bir yanıt gelmedi. Bunun üzerine Çölaşan, şu yolu seçti:

Abone ol Emin Çölaşan, daha önce yazdığı "Atilla Koç vakası!" isimli yazında Bakan Koç'a tek bir soru sordu. Fakat Çölaşan cevap alamadı. İnatçı gazeteci, bu seferde "Konuşunuz Atilla Bey!" diyerek çıkıştı...

Yazı: Emin Çölaşan
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

‘KÜLTÜR’ Bakanı Atilla Koç iyi gidiyor! Zaten dün gazetelerde okuduk, Tayyip kardeşi ABD yolunda uçakta gazetecilere, kendisinden çok memnun olduğunu söylemiş. Eh yani, böylesi olur da memnun olunmaz mı!

Ancak Bay Atilla Koç, her nedense kendisine sorulan sorulara yanıt veremiyor. Geçtiğimiz pazar günü çıkan bir söyleşisinde Atilla Bey’e bir soru sorulmuştu:

‘İki eşli (karılı) olmayı nasıl karşılıyorsunuz?’

Yanıtı şöyleydi: ‘Eğer ikinci hanım birincisini rencide edecekse ki eder, ikinci hanım almak haramdır.’

Ben de kendisine aynen şu soruyu sormuştum:

‘Peki ya şu veya bu nedenle rencide etmiyorsa? Bu durumda olan yüz binlerce gariban, fakir, cahil kadın var. Ya ilk kadın razı ise? O zaman erkeğin, hiçbir geçerliği olmayan imam nikáhı ile ikinci karıyı alması -bu kafaya göre- ‘helal’ mi oluyor?’

Çarşamba günkü yazımda bu soruyu sorduktan sonra şöyle demiştim:

‘21. yüzyıl Türkiyesinde bir ‘Kültür’ Bakanı ‘ikinci hanım almanın koşullarından’ söz edebiliyor. Yazıklar olsun. Vereceği yanıtı bekleyeceğim. Eğer verebilirse!’

Dünkü yazımın sonunda da yanıt beklediğimi vurguladım.

Ancak Bay Atilla Koç’tan ses gelmedi. Gelemezdi.

Devletin ve AKP iktidarının koskoca bakanı susuyor. Kendisine sorulan böylesine net ve açık bir soruya bile yanıt veremiyor.

İkinci karı alma konusunda haramdan, helalden, bunun koşullarından söz edebilen bu şahıs, koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı yönetiyor. Vay canına!

Kendisinden artık yanıt beklemiyorum. Bir kimse bu duruma düşmeye razı olunca, kendisinin ‘hünkárbeğendi’ olduğunu uykuda veya uyanık olduğu zamanlarda söylemeye başlayınca, o şahıs için ancak üzüntü duyulur.

Böyle tıbbi ve psikolojik vakaları biz gazeteciler değil, işin erbabı doktorlar ve psikologlar çözer.

Büyük devlet ve hükümet adamı Atilla Koç’a daha nice başarılar diliyorum!

Allah hiç kimseyi bu duruma düşürmesin diyorum.

Tek tesellim, Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD yolunda ‘Ben kendisinden çok memnunum’ demiş olması. Bunu da çok doğal karşılıyorum.

Öyleleri dururken benden memnun olacak değil ya!