BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çok konuşulan o film vizyona giriyor

Erotik sahneleri nedeniyle 5'nci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde gösterimine izin verilmeyen ve oldukça fazla konuşulan film Türkiye'de vizyona giriyor

Abone ol

Erotik sahneleri nedeniyle 5'nci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde gösterimine izin verilmeyen Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz'ün senaryosunu yazıp yönettiği 'İçimdeki Sessiz Nehir' filmi, 22 Nisan'da Türkiye'de vizyona girecek.

Hastalarının hayat hikayelerini kaleme alan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz, biriktirdiği yıllık izinlerini topluca kullanarak 'İçimdeki Sessiz Nehir' filminin çekimlerini gerçekleştirdi.

Geçen yıl Mart ayında Kırklareli'nde 5 haftada tamamlanan ve 500 bin liraya mal olan film, 11'nci Uluslararası Tiflis Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. Barcelona Mostra Fire Film Festivali'nden davet alan filmin başrol oyuncularından İranlı yıldız Taies Farzan, film için çok insanın emek verdiğini ve bitmiş halini beyaz perdede görmenin en güzel ödül olduğunu söyledi.

Filmin tecevüz sahneleriyle gündeme gelmesinin hoş bir durum olmadığını kaydeden Taies Farzan, şöyle konuştu

: "İçimdeki Sessiz Nehir, konu itibariyla biraz zor bir film. Çifte hayatlarin yaşandığı ve gerçek duyguların geleneksel, toplumsal sebeplerden dolayı gizlendiği bir ortamda böyle bir hikayeyi anlatmak cesurca bir davraniş. Seyredenlerin tepkilerini çok merak ediyorum. Film yurt dışında iki festivale gitti ve çok beğenildi. Tecavüz sahneleriyle gündeme gelmesi benim için çok hoş bir durum değil. Ama anladığım kadarıyla Türkiye'de öpüşme, sevişme ve tecavüz gibi konular filmlere olan ilgiyi arttırıyor."

Filmde 'Halis' karekterini canlandıran Ali Yiğit de, filmde Küçük bir kasabada kendi sorunları ile mücadele eden ve bu sorunlarını kendi içinde çözmeye çalışan mütevazı bir adamı oynadığını belirterek şöyle dedi:

"Şimdiye kadar canladırdığım dışa dönük dominant karakterlerdi, bu ise tam tersi oldu. Filmi ilk kez Tiflis Film Festivali'nde seyrettim. Oradaki seyirciden olumlu tepkiler aldık. Özellikle jürinin davetlisi olan ve yıllarca Berlin Film Festivali panorama bölümünün başkanlığını yürüten Ulrich Grogor'un, filmimizi kendi elleri ile Hong Kong Film Festivali'ne sunmak için istemesi daha büyük bir mutluluktu. Türkiye'de seyirci ile buluştukdan sonra nasıl bir tepki alıcağını çok merak etmekteyim" dedi.

FİLMİN KONUSU

Halis (Ali Yiğit), 40'lı yaşlarda, geçimini kendisine ait dükkanında katmer satarak sağlayan, sevilip, sayılan biridir. Halis'in eşi Ayla (İranlı Taies Farzan) ile arasında yıllardan beri bir soğukluk vardır.

İstanbul'da üniversite okuyan kızları Öykü (Semiha Aydemir) ise çiftin tek ortak noktalarıdır. Daha 16 yaşında Halis'le evlenmiş olan Ayla, okumamış olmanın eksikliğini roman okuyarak ve belediyenin kadınlar için açmış olduğu kurslara katılarak gidermeye çalışır. Sahil kasabasına kurulması planlanan atık tesisine karşı çıkması nedeniyle merkez tarafından baskıya uğrayan belediyenin yaşadığı maddi zorluğu aşmasında diğer kasabalı kadınları organize eden Ayla, eşi Halis'e hep öfke duymaktadır.

Aynı zamanda belediye encümenliği de yapan Halis, bir gün katmer dükkanında çalıştırmak üzere yanına Meznun'u (Emre Onur) alır. Saddam döneminden sonra kaçak yollardan Türkiye'ye gelmiş olan Meznun bir süre Tuzla'daki tersanelerde kaçak olarak çalışmış ve işten çıkarılmıştır. Başlangıçta kendisini işe aldığı için Halis'e minnet duyan Meznun, bir süre sonra Ayla'ya tecavüz eder.