BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Çok güzel hareketler bunlar

AK Parti ve CHP'nin beyaz saçlı kurtları, Ankara'daki resepsiyonda düşman çatlattı! İşte özlenen bu tablonun ayrıntıları;

Abone ol Türk siyasetinin özlediği karenin konukları AK Partili Fırat ve CHP'li Öymen.

Özlenen tablonun konuklarının yine oldukça özlenen bir mesajı var: Bu ülkenin demokrasiye inancı tamdır!


Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un, Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir ve Almanya Federal Meclisi milletvekili Renate Künast'ın onuruna verdiği resepsiyonda bir araya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'la CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ağzından bal damladı.

Gazeteciler, resepsiyonda sohbet eden Öymen ile Fırat'a AKP ve CHP arasındaki gergin havayı sordu. Bunun üzerine Öymen, "Bir çok ortak noktamız var. İki partinin ortak noktası teröre karşı olmasıdır. İktidarla muhalefet arasında terörle bir yere varılamayacağı konusunda zannediyorum bir görüş ayrılığı yok' dedi.

Bir gazetecinin, "Bir tek bu konu galiba" sözleri üzerine ise Fırat, araya girerek, "Tek değil, bir çok konumuz var" yanıtını verdi. Daha sonra sözlerini sürdüren Öymen, şöyle konuştu: "Sadece bu değil bir çok konu var. Mesela AB konusunda iktidarla muhalefet arasında özde görüş ayrılığı yok. Biz sizin tahmin ettiğiniz dışında yurt dışında çalışıyoruz. Daha dün geldik, AKP'li arkadaşlarımızla Paris'te bunun için beraber çalıştık. Aslında Türkiye'nin çıkarına olan bütün konularda partilerin görüş birliği içinde olması lazım. Tabii ki farklı görüşlerimiz olacak. Bunlar demokrasilerde normal, ama ülke çıkarı, hele güvenlik çıkarı söz konusu olunca, bütün bu iç tartışmaları bir kenara bırakıp, ülke güvenliği için birlikte hareket etmek lazım. Biz gerilimden yana değiliz. Gerilim politikası yanlısı değiliz".

'İki parti arasında düzeltilmeyecek konu var mı?'
Bir gazetecinin, "iki parti arasında düzeltilemeyecek bir konu var mı?" sorusuna Öymen, "Siyasi partiler her konuda tartışır bu demokrasilerde normal" yanıtını verirken, "Ergenekonu konusunda uzlaşma var mı?" sorusunu ise Fırat şöyle yanıtladı: "Kesinlikle hiç şüphemiz yok. CHP de, biz de, demokrasiye inanan ve savunan ve dolayısıyla hukuk dışı her türlü faaliyete kesin karşı olan iki siyasi düşünceyiz. Ondan şüphemiz yok. Onda ihtilafımız da yok. Dolayısıyla hukuk dışı her türlü organizasyonla, çetelerle birlikte mücadele etme iradesini gösteririz"

Öymen, Fırat'ın bu sözlerinin ardından, "Ben eminim ki, bazı AKP'liler, CHP'yi darbe yanlısı diye takdim ederlerse, ilk önce parti yönetimi onlara karşı çıkar' dedi. Fırat da, Öymen'in sözlerine "Kesinlikle yani" karşılığını verdi. Bu sözlerin ardından konuşmasına devam eden Fırat, "Çünkü darbelerden CHP daima payını almıştır. Bildiğimiz kadarıyla 1980 darbesinde kapatılan partilerden biridir CHP" dedi. Bir gazetecinin "aranızı bozmayalım, gidelim" sözlerine ise Fırat, "Yok bozmazsınız. Dolayısıyla darbeleri hiç birimizin savunması mümkün değil. Ondan hiç şüphemiz yok" yanıtını verdi.

'İkimizin de saçı beyaz'
Başka bir gazetecinin arasında gerilim olan iki parti yetkilisinin sıcak sohbetinin sırrını sorması üzerine Fırat, "İki adil adam, bakın ikimizin de saçı beyaz" diye konuştu. Bu söze tepki gösteren Öymen de, "Sen benim saçımı karıştırma. Hemen ihtilaf çıktı bak. Laf atıyor benim saçıma" dedi. Fırat ise, "Hayır, hayır senin saçın benden daha siyah. Benimki bembeyaz öyle değil mi?" yanıtını verdi.