BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,14
ALTIN 2.848,82
HABER /  GÜNCEL

Çocuklarınıza fiş aldırın!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ailelerin çocuklarına fiş alma ve vergi bilincini aşılaması gerektiğini belirtti

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ailelerin çocuklarına fiş alma ve vergi bilincini aşılaması gerektiğini belirterek, ''Fiş almayanın konuşma hakkı bile yok'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) meclis toplantısına katıldı. Bir ülkede refahı yaratmak için mutlaka üretmek gerektiğini anlatan Bakan Unakıtan, bunun için de yatırım ikliminin yaratılması ve mali disiplinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Seçim dönemine girilmesiyle bir çok belediye başkanının kendisinden para istemek için Ankara'ya geldiğini kaydeden Unakıtan, şöyle konuştu:

''Benden para isteyen başkanlara para vermiyorum. En tehlikeli para verme dönemi seçim zamanı... Seçim nedeniyle bütçe harcamaları artmadı. Bütçe ödenekleri dışında bir ödeme yapmıyoruz. Ama bazı ödemeleri de öne çekti. Bazı bölgelerimizde yatırım ödenekleri kasım, aralık yani kış dönemine göre ayarlanmış. Kış döneminde yatırım yapılamayan bölgelerin ödeneklerini öne çektik. KÖYDES projesiyle yolu ve içme suyu olmayan köy kalmayacak.''

Vergi oranlarının düşürülmesine rağmen vergi gelirlerinde azalma olmadığını, aksine daha da arttığına dikkat çeken Bakan Unakıtan, ailelerin çoluk çocuğuna fiş alma ve vergi bilincini aşılaması gerektiğini belirtti.