BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Çoçukları izleme programı

İnternet üzerinden işlenen suçlar ailelerin kabusu olunca, yazılım firmaları harekete geçti. İşte yeni bir program...

Abone ol

İnternet üzerinden işlenen suçlar ailelerin kabusu olunca, yazılım firmaları harekete geçti. Ontec Bilişim önümüzdeki günlerde Pc Ebeweyn programını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Programda şunlar yer alıyor;

1-İstenmeyen Site Girişlerini Engelleme: Çocuklarınızın sosyal, ahlaki ve zihinsel gelişimleri üzerinde olumsuz etkide bulunacak içerik ve nitelikte olan web sitelerine ulaşımın engellenmesi. Yalnızca çocuklara yönelik değil aynı zamanda şirketler ve kurumlar içinde yasal olmaya veya girilmesini istemediğiniz siteleri engelleye biliyorsunuz.

2- Hangi Sitelere Girilmiş Raporlama : Aileler Pc Ebeweyn yardımı ile çocuklarının internet kullanım amaçlarına yönelik fikir sahibi olabilmekte ve ziyaret ettikleri siteleri gözlemleyebilmektedir.

3-İstenmeyen Kelimeleri İçeren Siteleri Engelleme : Çocuklarınızın sosyal, ahlaki ve zihinsel gelişimleri üzerinde olumsuz etkide bulunacak site içeriklerine arama motorlarını kullanarak ulaşılmasını engellemek.

4—Msn Görüşme ve Kişilerin Kayıt Altına Alınması
: Msn üzerinden yapılan tüm görüşme ve görüşme yapılan kişileri kayıt altına alır, şifreli bir yazılım olması nedeniyle gözetimci ebeveynin bilgisi dışında kayıtların silinmesine izin vermez. İstenilen kişiler ile konuşması engellenebilir, bu sayede çocuğunuzun arkadaşlarını ve zarar vereceğini düşündüğünüz kişilerden de korumuş olursunuz.

5-İnternetten İndirilebilecek Dosyaları Uzantılarına Göre Engeller :
Kullanıcının web tabanlı programların uzantılarına göre (exe,mp3 vb.) indirilmesini engeller . Bu sayede sistemin virüse maruz kalma riskini önemli engeller. Bu aynı zamanda şirketler ve kurumlar içinde çok önemli olduğu düşüncesindeyiz.

6-İstenmeyen Klasörlerin ve Programların Giriş İznini Engelleme ve Kontrol Etme: Çocuklarının bilgisayar kullanımını kontrol etme olanağı tanıyan Pc Ebeweyn sayesinde anne babalar çocuklarının erişimine kapatmak istedikleri klasör ve programları engelleme, hangi programların çalıştırıldığını raporlama imkanına sahiptir. Bu aynı zamanda şirketler ve kurumlar içinde çok önemli olduğu düşüncesindeyiz.

7- Denetim Şifresi Olmadan Program Durdurulamaz – Sonlandırılamaz:
Pc Ebeweyn, pc kullanım biçimlerini kontrol etme olanağı tanıyan bir yazılım programıdır. Bu amaçla program, gözetimi gerçekleştiren ebeveyn tarafından şifreli olarak kullanılabilmektedir. Ebeveynin izni olmaksızın programın sonlandırılma, sınırlandırılma ve durdurulma olanağı yoktur.

8- Tüm Bunları Kullanıcı Bazında Yapar : Pc Ebeweyn, gözetimci ebeveyne pc kullanım içeriğini kişisel düzeyde kontrol imkanı sunar. Kişisel kullanıcının izin vermediği diğer kullanıcıların programa müdahalesine imkan vermez. //