BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuklara karne hediyesi Troya

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Anadolu Ateşi ile İstanbullu 4 bin öğrenciyi karne hediyesi olarak Troya dans gösterisine götürdü.

Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü “2010 Okullarda” projesi kapsamında İstanbul’daki ilköğretim ve lise öğrencilerini Troya gösterisine davet etti.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile işbirliği ile gerçekleştirilen işbirliği ile İstanbul’un 18 ayrı ilçesinden gelen öğrenciler 23 Haziran tarihlerinde öğretmen ve aileleriyle birlikte Troya’yı izledi.

Troya’yı izleyen öğrenciler daha sonra gösteri hakkındaki izlenim ve yorumlarından oluşan bir kompozisyon yazacak. Öğretmenlerin değerlendireceği kompozisyonlar arasından en başarılı bulunan üç öğrenci ailesiyle birlikte yurtdışında yapılacak bir Anadolu Ateşi turnesine katılma şansına sahip olacak.

2010 OKULLARDA

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği 2010 Okullarda Projesi Genel Koordinatörü Gazi Selçuk, öğrencilerin Troya gösterisine davet edilmesinin “2010 Okullarda” projesi kapsamında önemli bir etkinlik olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin süreceğini söyledi. Selçuk “Sanat yönü gelişmiş bir neslin oluşması için okullarda kültür ve sanat faaliyetlerine özel önem verilmesi gerekiyor. Biz Eğitim Yönetmenliği bölümü olarak İstanbul’daki tüm okullarda öğretmen ve öğrencilerin geliştirdiği projeleri destekliyoruz. 6 ayda yüzlerce etkinlik yapıldı. Öğrencilerimize bu çalışmalarının karşılığında küçük bir hediye vermek istedik” dedi.

YURTDIŞINA GİDECEKLER

Troya, Anadolu halk danslarını tarihi efsanelerle birleştirip Mustafa Erdoğan’ın genel yönetmenliğini yaptığı, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde büyük beğeni topladı.

Gösteri öncesinde sahneye çıkarak öğrencilere bilgi veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösteride rol alan dansçıların canlandırdıkları karakterleri öğrencilere tanıttı.