BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,15
ALTIN 2.464,91
HABER /  EKONOMİ

Çocuklara akıllı kumbara

Garanti Bankası, çocuklar için akıllı kumbara özelliği taşıyan özel ATM "Minimatik"i hizmete sundu.

Abone ol

Garanti Bankası, çocukların tasarruf alışkanlığı kazanmasını sağlayacak, akıllı kumbara özelliği taşıyan özel ATM "Minimatik"i hizmete sundu.

Garanti Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, kart ve şifreyle çalışan, bozuk paraları tanıyan Minimatik, tasarruf kavramını eğlenerek öğreten bir Paramatik (ATM) görevini üstlenecek.

Çocuklar bir yetişkin gibi, Minimatik'e para yatırıp çekebilecek, tasarruf etmek istediği miktarı tespit edebilecek, yaptığı her işlemden sonra ne kadar parası olduğunu görebilecek.

Seslendirmesini Oya Küçümen'in yaptığı Minimatik, kişiye özel programlanabilen sesli bilgilendirme ve uyarı sistemine de sahip.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, tasarruf ve hesabını bilme kavramlarının, içinde bulunduğumuz dönemde son derece önemli hale geldiğini belirterek, "Yapılan araştırmalar, insanlarda bu bilincin henüz çocukken oluştuğunu ve başladığı gibi devam ettiğini gösteriyor. 2003 yılında hayata geçirdiğimiz Garanti Mini Bank'ın ürün ve hizmetlerinin özünde de bu fikir yatıyor. Minimatik'i, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi onlar için anlamlı bir günde çocuklarımızla paylaşabildiğimiz için mutluyuz" dedi.

Verilen bilgiye göre Mini Bank üyeleri ve yeni hesap açtıranlar, Minimatik'i tüm Garanti şubelerinden 29 YTL ücret karşılığı edinebiliyor.