Yerel yönetimlere örnek olan Kadıköy Belediyesi, önemli sosyol sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.
Abone olKadıköy'deki ilkokullarda okuyan 78 bin öğrenciye yönelik Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Koruyucu Hekimlik uygulamaları ile Ücretsiz tedavilerinin yapılacağı Ağız Diş Sağlığı Polikliniği hizmete açıldı.
Kadıköy Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Kadıköy ilçe sınırlarında bulunan 80 okulda eğitim gören 78 bin öğrenciyi kapsayan proje “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” sloganıyla başladı. Kadıköy İçerenköy'de bu amaçla büyük bir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açan Kadıköy Belediyesi, kendisine bağlı uzman doktorlarla ilk olarak okullarda tüm öğrencilerin ağız diş sağlığı taramalarını yaparak ağız hijyeni eğitimi veriyor.
Daha sonra taramalarda dişlerinde çürük tesbit edilen çocuklar, belediyenin yeni açtığı Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendiriliyor. Evlerinden ya da okullarından Kadıköy Belediyesi'nin gönderdiği özel araçlarla alınıp, uzman doktorların görev yaptığı merkezde ücretsiz olarak tüm tedavileri yapılan çocuklar, merkezde sıralarını beklerken, diş sağlığı konusunda çeşitli çizgi filmler izleyip, oyunlar oynuyorlar.
Kadıköy Kaymakamlığı'nın da desteklediği projede Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile de eğitimler konusunda işbirliği yapılıyor.Dijital panoramik röntgen cihazları, ağız içi kamera gibi son model teknolojinin kullanılarak sağlık hizmeti verilen Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde taramadan geçirilen öğrenciler dışında hasta kabul edilmiyor.
Türkiye de böyle bir projeyi ilk kez hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, projenin diğer belediyelere örnek olacağını söyledi. Öztürk şunları söyledi:
“Türkiye de ağız ve diş sağlığı konusu ne yazıkki ihmal ediliyor. Maalesef halen bir çok ailede 7-8 kişinin bir diş fırçasını ortak kullandıklarını öğreniyoruz. Diş macunu ve diş fırçasıyla bizim ilk kez tanıştırdığımız çocuklarımız var.
Bir çok anne-baba parası olmadığı için çocuklarını diş doktoruna götüremediklerini söylediler. Tarama yaptığımız çocuklarda çok az bir oranın tedaviye ihtiyacı olacağını düşünmüştük. Ancak 60 kişilik bir sınıfın çoğu zaman 5-10 öğrenci dışında neredeyse tamamının dişinin çürük olduğunu gördük. Çocuklar merkeze öğretmenleriyle, anneleriyle arkadaşlarıyla gelip tedavilerini oluyorlar. Bu bir kampanya değil, devam edecek olan bir sağlık hizmeti. Çok iyi bir iş yaptığımıza inanıyorum.”