BIST 9.481
DOLAR 38,32
EURO 43,70
ALTIN 4.100,81
11°İstanbul
HABER /  POLİTİKA

Çocuk pornosuna sıkı denetim

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cemil Çiçek toplantıda öncelikle internet suçlarını ele aldıklarını açıkladı.

Abone ol

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda emniyete mal ve hizmet alımını içeren tasarı ile Yargıtay'ın yapısında değişiklik öngören tasarının imzaya açıldığını bildirdi.

İnternet suçlarıyla ilgili yasal düzenleme üzerinde de geniş çaplı bir değerlendirme yaptıklarını bildiren Çiçek, “Suç işlendikten sonra suçluları yakalayıp uzun yargılamadan sonra cezalandırmak yerine, doğru olanı bütün dünyada da bu suçların daha başlangıçta önlenmesi” dedi.

Çiçek, ayrıca internet suçları ile ilgili de geniş bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatı ile bu konu üzerinde yasal çalışma yapıldığını belirten Çiçek, şunları söyledi:

“Özellikle internet üzerinden çocuk pornosu olarak da kamuoyunun bildiği suçların önlenmesiyle ilgili çalışma başlatıldı kısa süre içinde. Esasen Adalet Bakanlığı olarak da bilişim suçlarıyla ilgili, internet suçlarıyla ilgili çok geniş çalışmayı bir buçuk sene de başlatmıştık. Dolayısıyla şimdi bu iki tasarı da Başbakanlıka gelmiş oldu.

Bu iki tasarının bir biriyle olan ilişkisini ifade etmem gerekirse; Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı taslağı, bu suçların önlenmesiyle alakalıdır. Bizim hazırladığımız tasarı ise görev alanımız suçun işlenmesinden sonraki kısım bizi ilgilendirdiği için o alanı düzenleyen bir düzenlemedir.

Ulaştırma Bakanlığının çalıştığı konu Bakanlar Kurulu'na takdim edildi. Bu konuda arkadaşlarımızın eğerlendirmeleri var. Son olarak İçişleri Bakanlığı ve bazı arkadaşlarımız konuyu son bir kez daha gözden geçirecekler.

Muhtemelen, yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısına bunu sunacağız. 7 maddelik bir bir taslaktır. Özelliği de suçun önlenmesidir. Suç işlendikten sonra suçluları yakalayıp uzun yargılamadan sonra cezalandırmak yerine, doğru olanı bütün dünyada da bu suçların daha başlangıçta önlenmesi, bu kanallara erişimi engelleyen bir kısım düzenlemeleri ifade etmektedir.”

ÖNCEKİ HABERLER
İzinsiz din dersi eğitimine baskın
İzinsiz din dersi eğitimine baskın
Fener ceza indirimine sevinmedi
Fener ceza indirimine sevinmedi
Baykal AKPyi yalnız bırakacak
Baykal AKPyi yalnız bırakacak
Selin Toktay hidayete erdi
Selin Toktay hidayete erdi
Dow Jonesda rekor yükseliş
Dow Jonesda rekor yükseliş
Helikopter denize çakıldı
Helikopter denize çakıldı
Taksimin simgeleri giysilerde
Taksimin simgeleri giysilerde
Hükümet Yargıtayı değiştiriyor
Hükümet Yargıtayı değiştiriyor
2006nın ünlü bebekleri
2006nın ünlü bebekleri
Nilüfer hayranlarıyla buluşuyor
Nilüfer hayranlarıyla buluşuyor
Vatikandan Türkiye için yeni tarif
Vatikandan Türkiye için yeni tarif
Sinemada 2006ya damga vuranlar
Sinemada 2006ya damga vuranlar
Close menu