BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,12
ALTIN 2.463,13
HABER /  SAĞLIK

Çocuğunuzun hayal gücünü destekleyin!

Çocuğunuzun hayal gücünü desteklemek için sizin de yapabileceğiniz şeyler var. Çocuğunuzun hayal gücünü nasıl geliştirebileceğinizi merak ediyorsanız yöntemleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Abone ol

Küçük çocukların hayal güçlerinin ne kadar gelişmiş olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Çocuğunuzun hayal gücünü desteklemek için sizin de yapabileceğiniz şeyler var. Çocuğunuzun hayal gücünü nasıl geliştirebileceğinizi merak ediyorsanız yöntemleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Birlikte kitap okuyun

Çocuğunuzla birlikte hikayeler okumak onun hayal gücünü olumlu anlamda etkileyecektir. Ayrıca kelime hazinesini geliştirecek ve düzenli bir şekilde okuma alışkanlığı edinmesine yardımcı olacaktır.

Hikayenin sonunu o anlatsın

Kitap okumak kadar güzel bir başka aktivite ise hikayeler anlatmaktır. Sizin anlattığınız bir hikayeyi  çocuğunuz tamamlasın. Karakterlere kendisi yön verip hikayenin konusunu kendisi yönlendirdiğinde hem keyif alacak hem de hayal gücü olumlu şekilde desteklenmiş olacaktır.

Çizdiği resimleri ve yaptığı faaliyetleri olumlu değerlendirin

Hemen hemen her çocuk boyalarla haşır neşir olmaktan keyif alır. Çizdiği farklı resimleri ya da kullandığı farklı malzemeleri olumsuz bir şekilde eleştirerek vazgeçmesine neden olmayın. Size yaptıklarını açıklamasına izin verin ve olumlu bir şekilde destekleyin.

Evde tiyatro yapmasına izin verin

Drama yaparken çocuklar pek çok şeyi kavrarlar. Bırakın çocuğunuz kendi yazdığı senaryoda başrol oynasın siz de izleyin ve eğlenin. Hatta sizin katılımınızla daha da keyif alıyorsa onu bu oyununda yalnız bırakmayın.

Televizyon süresini kısıtlayın

Çocuğunuz ne kadar az televizyon izlerse hayal gücü için o kadar iyi olur. Çünkü televizyon programları başkalarının hayal gücüyle oluşturulur ve çocuğunuzunkini sınırlar. Bu nedenle ne kadar az televizyon izlerse onun için o kadar iyi olur.