BIST 10.343
DOLAR 32,65
EURO 35,05
ALTIN 2.446,67
HABER /  GÜNCEL

Çocuğunu ısırarak öldürdü

3 yaşındaki oğlunu 17 yerinden ısırıp, başına yemek kaşığıyla defalarca vurdu.

Abone ol

Diyarbakır'da 3 yaşındaki oğlunu 17 yerinden ısırıp, başına yemek kaşığıyla defalarca vurup öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ahmet Kaptan, ''canavarca bir hisle adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
    
Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Kaptan ile ona yardım eden yakınları Feyzi Gezginci, Fesih Kaptan ve Saim Kaptan bulundu.
    
Sanıkların son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı.
    
Mahkeme heyeti, Ahmet Kaptan'ın, TCK'nın ''Canavarca bir hisle adam öldürme'' suçunu kapsayan 82/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
    
Mahkeme heyeti, aynı maddenin (h) bendinde yer alan, ''Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ve işlenmesini kolaylaştırmak'' suçundan yargılanan diğer sanıklar Fesih Kaptan ile Saim Kaptan'ı ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.
    
Sanıklardan Feyzi Gezginci'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.
    
İDDİANAMEDEN
     
İddianamede, olayın, öldürülen 3 yaşındaki Hasan Gezginci'nin dedesi Abdullah Gezginci'nin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi sonucu ortaya çıktığı belirtilmişti.
    
İddianamede ayrıca, otopside 3 yaşındaki Hasan Gezginci'nin vücudunda çok sayıda darp ve ısırık izine rastlanıldığı, yapılan inceleme sonucunda ısırık izlerinin sanık Ahmet Kaptan'dan alınan mukayese diş kalıbı izleriyle aynı olduğu kaydedilmişti.
    
Sanık Kaptan'ın daha sonra yakınları olan Fesih ve Saim Kaptan'a durumu anlattığı ve çocuğu gömmeleri için yardım talebinde bulunduğu bildirilen iddianamede, şu ifadelere de yer verilmişti:
    
''Olay yerine gelen Fesih ve Saim Kaptan, Ahmet Kaptan ile bir battaniyeye sardıkları Hasan Gezginci'nin cesedini, sepetli motosikletle Mardinkapı semtindeki Hevsel Bahçeleri'ne götürüp battaniye ile gömdükleri tespit edilmiştir. Çocuğun gömüldüğü yerde çok sayıda bira şişesi ve sigara izmariti bulunmuştur. Çocuğu gömdükten sonra sanıklar, olay yerinden motosikletle ayrılırken bira içmeye devam etmişlerdir.''
    
Ahmet Kaptan'ın, 2 yıl önce, çocuğun annesi olan imam nikahıyla birlikte yaşadığı Türkan Gezginci'nin burnunu, ''kendisini aldattığı ve esrar almadığı'' için kestiği ortaya çıkmıştı.